Sanatate

Când introducem fructele uscate în dieta copiilor. Care sunt cele mai sănătoase opțiuni

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când introducem fructele uscate în dieta copiilor. Care sunt cele mai sănătoase opțiuni
Dacă decizi să introduci fructe uscate în dieta bebelușului, asigură-te mai întâi că i-ai oferit acel fruct în formă proaspătă și că l-a tolerat cu succes

Fructele uscate sunt printre cele mai populare alegeri atunci când ni se face poftă de ceva dulce, deoarece sunt o alegere sănătoasă. Puteți prepara chipsuri de mere și pere acasă, fie cu un deshidrator, fie la cuptor, și sunt cu adevărat delicioase. Cu toate acestea, mămicile ar trebui să știe de la ce vârstă ar putea să le introducă în alimentația celor mici.

Care sunt cele mai sănătoase opțiuni de fructe uscate

Fructele uscate încorporează toți nutrienții și beneficiile fructelor proaspete, atunci când sunt pregătite corespunzător. Este esențial să ținem cont de câteva aspecte atunci când decidem să le oferim copiilor noștri fructe uscate. Din păcate, majoritatea fructelor uscate disponibile pe piață sunt deshidratate folosind procedee chimice. De exemplu, caisele pe care le găsim în comerț, cu acea culoare portocalie atrăgătoare, sunt deshidratate prin adăugarea de dioxid de sulf. În contrast, caisele uscate natural la soare au o nuanță complet diferită, un maro închis.

Dacă citești cu atenție eticheta fructelor uscate, vei observa adesea mențiunea „conține dioxid de sulf”. Chiar dacă acest compus împiedică dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, studiile au arătat că poate provoca reacții adverse la copiii cu astm. Chiar dacă poate părea inutil să menționăm acest lucru, este important să cauți fructe uscate naturale în magazinele naturiste sau în plafaruri. Acestea sunt uscate fie la soare, fie în deshidratoare industriale și, deși sunt mai costisitoare, sunt incomparabil mai sănătoase.

Dacă decizi să introduci fructe uscate în dieta bebelușului, asigură-te mai întâi că i-ai oferit acel fruct în formă proaspătă și că l-a tolerat cu succes. Este important să ții cont de faptul că fructele uscate au un conținut mai mare de fructoză și fibre în comparație cu fructul proaspăt, ceea ce poate accelera tranzitul intestinal al celui mic.

Fructele uscate prezintă un risc crescut de înec

Chiar dacă bebelușului îi place mult gustul, începe cu o singură bucată de fruct uscat, evitând să-i oferi mai multe deodată. Este esențial să fii atent la reacțiile sale și să ajustezi cantitatea în funcție de toleranța și nevoile individuale ale copilului tău. Ținând cont de riscul de înec asociat copiilor mici, este important să fim conștienți că fructele uscate prezintă un risc crescut în acest sens. Din acest motiv, recomandăm să incluzi fructele uscate în diverse rețete în loc să le oferi ca atare. Poți să le hidratezi în apă peste noapte și să le oferi astfel, deja înmuiate. Sau, le poți adăuga tăiate în tarta cu fructe, unde vor absorbi lichidul din compoziția pandișpanului și vor deveni moi și suculente. Totuși, la fel ca și în cazul altor fructe, recomandăm să eviți combinarea acestora cu produse lactate precum brânza sau iaurtul, deoarece această combinație nu este sănătoasă.

În final, cea mai bună metodă pe care o putem recomanda este să achiziționezi propriul deshidrator. Acesta este cel mai eficient mod de a obține fructe uscate naturale și sănătoase pentru copil. Într-adevăr, este cunoscut faptul că un deshidrator de calitate și cu o capacitate acceptabilă este destul de costisitor, iar acest lucru poate face dificilă achiziționarea unuia doar pentru uz personal. O soluție ar putea fi să găsești câteva mămici interesate de o astfel de investiție și care ar fi dispuse să îl folosiți pe rând. Astfel, puteți împărți costurile și să beneficiați în continuare de avantajele deshidratorului pentru pregătirea fructelor uscate pentru copii.

Fructele uscate reprezintă o adevărată provocare pentru sănătatea dentară, având în vedere miezul lor lipicios și dulce, care se comportă asemenea caramelului și se poate lipi de dinții celui mic. Prin urmare, este recomandat spălarea pe dinți după consumul de fructe uscate. În cazul în care copilul este prea mic pentru a institui această regulă, poți încerca să îi oferi fructele uscate în combinație cu alte alimente, care vor contribui la „curățarea” resturilor lipicioase de pe dinți.

Adauga un comentariu