La psiholog

Cand iti simti inima goala. Ce ai de facut ca sa fii iar fericita

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cand iti simti inima goala. Ce ai de facut ca sa fii iar fericita
Cand iti simti inima goala

Cand iti simti inima goala poate fi de-a dreptul coplesitor. Sentimentul poate fi atat de intens incat il percepi ca o durere profunda, dar plictisitoare, care te trage in fiecare zi ca o ancora. Este important sa nu disperati. Cu o anumita indrumare, efort si perseverenta, puteti umple acest gol si puteti trai o viata fericita.

Cum puteti face asta? Mai jos sunt cateva etape importante. Fiecare, desi nu este complicata, cere eforturi sustinute din partea dvs. Cand iti simti inima goala s-ar putea sa iti fie de ajutor sa scrii intr-un jurnal despre angajamentul tau de a te ajuta, precum si despre luptele de pe parcurs.

Luati in considerare modalitatile prin care puteti sa va simtiti din nou fericit. Aceasta inseamna sa faceti lucruri care se simt bine nu doar in momentul actual, ci chiar si atunci cand faceti un pas inapoi si ai in vedere intelepciunea actiunilor tale. Includeti placeri de moment, cum ar fi savurarea mesei cu un prieten apropiat. Acesta include, de asemenea, mai multe proiecte bazate pe valoare, cum ar fi alegerea directiei in cariera care este semnificativa pentru tine. Sau va puteti concentra pe a avea grija de familie.

Cand iti simti inima goala, fii sincer cu tine insuti

Fa asta mai ales cand este cel mai dificil. Doar atunci cand esti sincer cu tine insuti despre ceea ce gandesti sisimti in situatii dificile, poti actiona cu integritate – simtindu-te cu adevarat bine cu tine insuti. De asemenea, fii sincer cu cei pe care ii iubesti si care ti-au castigat increderea – mai ales atunci cand este cel mai dificil. Sa te intelegi pe tine este important, dar sa te deschizi in fata celorlalti este esentiala pentru a-ti umple inima goala.

Ai incredere ca te vor iubi, indiferent de situatie – mai ales cand esti cel mai vulnerabil. Acest lucru cere mult curaj, pentru ca, da, exista si riscul sa fii ranit. Daca ei nu te accepta si nu te iubesc, atunci nu sunt oamenii potriviti. Acest lucru este esential de retinut. Uneori vei face greseli. Poti sa investesti incredere in cine nu merita. Sau poti sa acorzi credit prea mult cuiva. Deci, de multe ori ajuta sa va deschideti putin, simultan, testand relatia intr-un mod sanatos.

Mergi mai departe

Acest lucru poate fi mai greu decat suna, mai ales daca te simti deja conectat. Dar a da drumul relatiilor dureroase este esential pentru a-ti umple viata cu cele sanatoase. Ai incredere din nou in cei pe care ii iubesti si care ti-au castigat increderea. Atunci cand oamenii s-au dovedit a fi de incredere in trecut, probabil vor fi de incredere in viitor.

Desigur, oamenii nu sunt consecventi. Unii va vor pacali si va vor da sentimentul ca sunteti prieteni buni la inceput, iar mai tarziu isi vor arata adevarata fata. Altii vor fi buni, dar imperfecti, prieteni care fac greseli pe
parcurs. Este posibil sa merite iertarea dvs. Asa ca, din nou, acordati-va timp dezvoltarii relatiilor, invatand in cine sa aveti incredere si cat de multa. Si asta pe baza experientelor parcurse.

Cele mai mari comori

Cand continua sa actioneze cu dragoste fata de tine – chiar si in perioadele dificile – atunci ai gasit dragostea devarata … Fie ca sunt familie, prieteni sau, eventual, partenerul tau pentru totdeauna. Acesti oameni sunt cele mai mari comori pe care le veti avea vreodata in viata, asa ca tratati-i cu mare atentie. Utilizati acesti pasi ca pe un ghid de dezvoltare a relatiilor. Cand ii urmezi, vei descoperi ca te inconjoara oameni sustinatori si iubitori, care umplu inima ta.

Adauga un comentariu