Local

Când se va demara proiectul Stadionului Nou. Mihai Chirica a făcut anunţul – VIDEO

Publicat: 28 apr. 2020

Edilul Municipiului Iași, Mihai Chirica, într-o conferință de presă a transmis faptul că astăzi, 28 aprilie 2020, s-a semnat certificatul de urbanism pentru proiectul Stadioului Nou.

„Astăzi am semnatul certificatul de urbanism pentru proiectul stadionului nou. Chiar astăzi l-am emis. Echipa de la Bucureşti lucrează, e adevărat. Am şi încheiat şi un act adiţional de suspendare a contractului pe durata pandemiei că nu se poate circula pe ruta Bucureşti – Iaşi. După ce se încheie starea de urgenţă, adică după 15 mai, avem la dispoziţie încă 6 luni.

Vom prezenta macheta pentru poduri. A fost finalizată, podurile arată foarte bine. Stadionul, Sala de sport şi alte obiecte, dacă nu facem împrumuturi nu înseamnă că nu ne ocupăm de ele. Gradul de îndatorare al oraşului este de 4%. Nivelul maxim este de 30%. După acest credit, vom ajunge la 9%. Oraşul are potenţial, însă nu se poate face dezvoltare fără credite. Fondurile europene o să ne arate altă realitate.”, a transmis Mihai Chirica.

Comentarii
  • Misto stire. Bai chiricos (domn – comform traducerilor stimabilului) cine va veni? Baiat, baieti de liceu, eram patru in familie. Joia, mare meci, mare. Liceenii contra golanilor de cartier. Mai nene! Anul 1972. Tapsanul de la cimitirul evreesc din Tatarasi. Era un eveniment. „Tata Mare – Chinezu'” stapanea cartierul. Era arbitrul „oficial” al meciurilor. Lozinca era: „fara bataie sau cotonologeala ….. meci”! La inceput am avut putini privitori doar golanasi de cartier si cativa elevi, mai indrazneti, de liceu. Meciurile erau pe cinste, bataie pe bune. Fenomenul a luat amploare, un parinte, cica „ratacit”, o „tata” din complex-ul Stejar … „orasenii” din blocurile noi, deschid fereastra … si uite … asa, aveam cel putin 200 de spectatori, ulteriori pariori. Miza, cine castiga? Noi? Jucam „in draci”. Pfffuuu … liceenii, o branza stoarsa. Doua meciuri, doua victorii si .. victorieee! … pe toata linia. Meciurile saptamanale erau asteptate, de toata lumea. Aveam tablete de ciocolata, sucuri … etc. O emulatie. Sa nu va spun despre transportul in comun sau „gagici” (asa era termenu) la preumblare. Ori unde, pe teritoriul stapanit de „chinezu” eram „sfinti”, neam nu se atingea de noi si vorbesc in numele tuturor „liceenilor”. Alta zi, alta viata. De ce am scris? O amintire ce zacea pe banca mea Mai nene! Un nou stadion? Perfect. O intrebare se pune, CINE VOR VENI?

  • DA ESTE MARE NEVOIE ! Iesenii mor de foame primaria nu da niciun ajutor financiar si nici alimentar persoaneleor in dificultate financiara iesenilor care au ramas fara munca care nu mai au 1 leu in casa SI PRIMARUL VREA STADION MODERN LA STANDARDE EUROPENE! da de mancare la ieseni ca murim de foame lasa stadionul ca nu ne intereseaza in vremea acestui razboi mondial cu atatia someri si ieseni care nici somaj nu au, au ramas pur si simplu fara munca. DA DE MANCARE SI AJUTOARE FINANCIARE DE URGENTA LA IESENI SI MASTI GRATIS LASA STADIONUL, E RAZBOI MURIIIIIIIIIIM posibil foamea si disperarea o sa ne scoata in strada curand!!!!!!!!!!!!!!

  • Nu face Chirica nici un stadion/arena/polivalenta moderna. Unu la mana nici nu are bani. Iar in plina criza mondiaa (ca sa spun asa) nici naiba nu-l mai crediteaza asta. Oricum se stie treaba asta la fondurile europene din primarie de cel putin 2 luni si ceva de zile (acolo a agatat-o pe actuala nevasta).
    Iar legat de poduri, pe astea le-a anuntat din 2015 in campania sa electorala (bine, intre timp a terminat doar primul tovarasilor sai de la Arcadia, jidanii, ca este in relatii foarte bune cu jadanii).
    Oricum tot ce spune este pentru imaginea sa si campania electorala. Nimic mai mult.

Adauga un comentariu