Coronavirus

Când se va termina pandemia de coronavirus. Ce spune Raed Arafat

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când se va termina pandemia de coronavirus. Ce spune Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Când se va termina pandemia de coronavirus şi ce crede Raed Arafat despre asta. Secretarul de stat în Ministerul de Interne a precizat că forma în care este virusul va fi întâlnită şi anul viitor. Faptul că multe persoane nu respecta recomandările, contribuie la răspândirea virusului într-un mod necontrolat, susţine acesta.

Când se va termina pandemia de coronavirus

”Cel puțin, în forma asta de creștere – scădere, o să-l avem și anul viitor, măcar în prima parte a anului viitor, dacă nu tot anul viitor. De altfel, asta spune și OMS. Cam până la finalul anului 2021 o să tot simțim și o să vedem. Acum, totul depinde de ce dezvoltări o să fie la nivelul vaccinării și la nivelul tratamentului. Dacă vor fi evoluții spectaculoase, poate să afecteze această evoluție și să o amelioreze, în sensul în care să resimțim o ameliorare mult mai repede.

Altfel, cel puțin până în vara – toamna anului viitor, cred că o să avem de a face cu ea. Dar virusul va rămâne probabil și va trebui să învățăm în viitor să trăim cu el, dar poate că impactul lui va scădea mult la sfârșitul anului viitor”, a declarat Raed Arafat.

Când se va termina pandemia de coronavirus. Ce spune Raed Arafat

”Să nu uităm că pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți.

Sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără absolut niciun argument științific, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă recomandările, dar această parte mică poate contribui la răspândirea virusului într-un mod necontrolat”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat: „Portul măștii devine extrem de important”

Când se va termina pandemia de coronavirus şi cum crede Raed Arafat ca putem stopa raspandirea virusului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că există o singură soluție pentru a limita numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Aceasta este respectarea normelor de igienă dar și a măsurilor de distanțare socială.

„Numărul de ieri raportat la ora 13, este cel mai mare număr de până acum. Pentru restaurante eu ce am zis, este că în cazul în care se decide deschiderea lor, partea medicală stabilește condițiile în care ele vor funcționa. Astăzi va avea loc ședința în acest sens și acolo se vor stabili condițiile. Bineînțeles orice act pe care îl facem, că este vorba de școli, revenirea la locul de muncă, toate astea sunt riscuri care trebuie luate în considerare.

Singura soluție care rămâne pentru limitarea creșterii este respectarea regulilor! Respectarea regulilor minime de protecție este singura soluție pentru a controla situația în acest moment, pe lângă măsurile pe care putem să le luăm pe zone, pe regiuni dacă apare ceva deosebit”, a declarat Raed Arafat.

”Nu sunt probe sau dovezi că cele mai multe infectări se întâmplă la locul de muncă, dar rămâne un loc important unde infectarea poate să aibă loc dacă lumea nu respectă regulile. Recomandările pentru reducerea aglomerației rămân valabile iar la locul de muncă insistența asupra regulilor, purtarea măștii în birourile în care sunt mai multe persoane este esențială.

Portul măștii devine extrem de important, dezinfecția înainte să urci în lift, toate aceste lucruri sunt acțiuni mici cu un impact mare. Dacă am febră, nu merg la locul de muncă, toate astea sunt modalități care pot reduce riscul infestării”.

Adauga un comentariu