Boli si tratamente

Cand senzatia de gust amar in gura iti pune viata in pericol. Vezi si care sunt cauzele

Publicat: 08 sept. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cand senzatia de gust amar in gura iti pune viata in pericol. Vezi si care sunt cauzele
7

Am o gura amara„, „simt amar in gura” sunt doar cateva expresii pe care le auzim frecvent si care provoaca ingrijorare.
Simtul gustativ implica mii de neuroni senzoriali incorporati in papilele gustative, dar si in partea de sus a nasului. Acesti neuroni ii semnaleaza creierului ca mancati sau degustati anumite alimente. Un gust amar in gura poate fi rezultatul fumatului sau al unor leziuni, boli sau conditii care interfereaza cu acest proces.

Termenul medical utilizat este disgeuzie, o alterare a simtului gustativ care poate conduce la aparitia unei senzatii neplacute in gura, un gust de la metalic la sarat sau amar.

Gustul amar poate aparea ca atare sau poate fi insotit de alte simptome care variaza in functie de boala sau de tulburarea de care sufera o persoana. Printre simptomele care pot insoti gustul amar se numara respiratia urat mirositoare, sangerarea gingiilor, uscaciunea gurii, salivarea in exces, simptome asemanatoare gripei, precum oboseala, febra, durerile in gat, durerile de cap, nasul infundat, amigdalele umflate sau inflamate, varsaturi etc.

Ai gust amar in gura? Iata ce boli grave ascunde acest lucru!

Cand si de ce poate aparea senzatia de gust amar

1. Daca senzatia se mentine un timp scurt, motivul ar putea fi medicamentele, care au efecte asupra ficatului si tractului digestiv. Antibioticele, antialergicele, bronhodilatatoarele, chimioterapia, medicamentele prescrise pentru afectiunile tiroidei pot da aceasta senzatie.
2. Daca senzatia este constata, motivul poate fi o litiaza biliara, colecistita, cancer, afectiuni gastro-intestinale.
3. Daca senzatia apare dupa ce mananci – trebuie sa acorzi atentie colecistului, stomacului, duodenului si ficatului.
4. Daca senzatia de gust amar apare in timpul si dupa efectuarea exercitiilor fizice si este insotita cu jena, disconfort in partea dreapta, poate fi o problema hepatica.

Exista si conditii comune sau obiceiuri de zi cu zi ce pot provoca un gust amar. Printre acestea, se numara respiratul pe gura, deshidratarea, uscaciunea gurii, sarcina, fumatul.

Ai gust amar in gura? Iata cateva remedii

Cand gustul amar iti poate pune viata in pericol
In unele cazuri, gustul amar din gura poate indica o afectiune grava ce poate pune viata in pericol, o afectiune care trebuie imediat evaluata, precum ingerarea unei substante toxice. Daca va confruntati cu vreunul dintre aceste simptome: dificultati de respiratie, respiratie suieratoare, incapacitatea de a inghiti, paralizia, tulburarile de vorbire, umflarea brusca a buzelor, limbii etc., ar trebui sa va adresati de urgenta medicului specialist.

Adauga un comentariu