Cancan ultimă oră

Când și unde va fi înmormântat actorul Vladimir Găitan. Fiica sa a oferit toate detaliile

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când și unde va fi înmormântat actorul Vladimir Găitan. Fiica sa a oferit toate detaliile
Actorul Vladimir Găitan a fost înmormântat sâmbătă, 14 noiembrie, în Cimitirul Bellu

Gloria, fiica regretatului actor, a precizat când și unde va fi înmormântat Vladimir Găitan, care a murit marți, 10 noiembrie, la 73 de ani. Potrivit acesteia, actorul Vladimir Găitan a murit acasă, înconjurat de familie, așa cum a fost ultima sa dorință. Artistul va fi condus pe ultimul drum sâmbătă…

Fiica actorului Vladimir Găitan, Gloria Găitan, a oferit detalii despre înmormântarea tatălui său. Aceasta a precizat că trupul neînsufleţit al tatălui său va fi depus, joi, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală.

Tata s-a stins din viață acasă, alături de familie, așa cum a fost și ultima sa dorință. Mulțumim celor ce ne sunt și ne-au fost alături cu gânduri bune și avem rugămintea să înțelegeți durerea adâncă ce ne copleșește în aceste clipe. Le suntem extrem de recunoscători medicilor, asistenților și farmaciștilor care l-au îngrijit și au fost alături în cele mai grele clipe”, a anunțat Gloria Găitan.

Când și unde va fi înmormântat Vladimir Găitan

Așadar, joi, începând cu ora 13, trupul lui Vladimir Găitan va fi depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou (zona Universitate). De asemenea, slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 14.00, pe Aleea Artiștilor.

Ne dorim ca atât presa cât și cei ce vor să își ia rămas bun de la tata să dea dovadă de înțelegere, discreție și să respecte măsurile ce se impun în contextul actual. Transmitem tuturor multă sănătate în aceste vremuri de grea încercare! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a mai spus Gloria Găitan.

Actorul Vladimir Găitan a murit marți, 10 noiembrie, la vârsta de 73 de ani, anunțul fiind făcut, marți seara, de colegul său, Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu! (așa cum îi spuneau prietenii – n.r.)”

Vladimir Găitan, una dintre elitele teatrului românesc

Actorul Vladimir Găitan este una dintre elitele teatrului românesc și a primit în anul 2002 „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic. Teatrul românesc a mai pierdut o stea după moartea lui Vladimir Găitan. Celebrul actor a slujit, jumătate de veac, teatrul românesc. Publicul îl cunoaște în special din pelicula „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu. A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a jucat în „Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), „Trei surori” de A.P. Cehov (1975), „12 oameni furioşi” de Reginald Rose (1977), „Cinema” de Jean Anouilh (1979), „Pierrot” de Moliere (1980), „Turnul de fildeş” de Viktor Rozov (1981).

A debutat în cinematografie în 1969, în perioada studenţiei, în filmul „Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie. Pentru Vladimir Găitan, „şansa” a fost cea care a făcut ca el să joace în filmul lui Lucian Pintilie.

Se vorbeşte despre talent şi geniu, dar eu am să pledez pentru ideea de şansă. Joacă un rol uriaş în viaţa unui actor”, spunea actorul în iulie 2018 la o proiecţie-eveniment a filmului.

Vladimir Găitan a jucat în serialele şi telenovelele româneşti „Roberta”, „Căsătorie imposibilă”, „Daria, iubirea mea”, „Cu un pas înainte”, „Inimă de ţigan”, „State de România – Student la Sorbona”.

În altă ordine de idei, după ce fiica actorului a anunțat când și unde va fi înmormântat Vladimir Găitan, cei care vor să-i aducă un ultim omagiu sunt rugați să respecte măsurile ce se impun în contextul actual. Dumnezeu să-l ierte!

Adauga un comentariu