Cancan ultimă oră

Gloria, fiica actorului Vladimir Găitan, a fost alături de tatăl său până în ultima clipă. Câți copii avea actorul

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gloria fiica actorului Vladimir Găitan a fost alături de tatăl său până în ultima clipă. Câți copii avea actorul
Actorul Vladimir Găitan

Îndrăgitul actor Vladimir Găitan a dus pentru aproape treizeci de ani o luptă cu o formă de cancer sangvin.  La îmormântarea lui Cornel Patrichi era vizibil faptul că actorul nu se simte bine. Acesta era vizibil slăbit. Energia cu care acesta își obișnuise publicul și pe care o degaja la fiecare apariție rămăsese o amintire. În această perioadă Vladimir Găitan a avut-o alături pe fiica sa Gloria.

Din păcate fiul său Alexandru este stabilit în Anglia și nu a putut fi alături de părintele său. Totuși aceștia păstrau legătura, actorul fiind foarte atașat și de nepoțica sa. Gloria a avut mereu o relație specială cu tatăl său. Aceasta l-a privit ca pe un model și chiar l-a urmat în carieră, devenind actriță.

„Am ajuns să fac teatru din cauza lui tata. De mică m-a luat cu el la repetiţii. Stăteam în culise, îi vedeam toate spectacolele. La noi în casă veneau mereu mari actori, monştri sacri ai scenei româneşti, iar eu eram absorbită de tot ce se întâmpla în jurul meu. Am trăit în lumea teatrului, am respirat teatru şi e normal că asta mi-am dorit să fac de la vârsta de 3 ani. Dar e «vina» lui. Dacă aveam un tată inginer, poate îmi doream să devin inginer”, a dezvaluit Gloria Gaitan.

Gloria a declarat că deși i-a spus tatălui său că vrea să dea la o facultate de relații publice și comunicare, ea s-a pregătit în secret pentru a da admitere la UNATC București.

„Fără să ştie tata, am vorbit cu doamna Catrinel Dumitrescu, care m-a luat sub aripa dumneaei şi mi-am pregătit repertoriul pentru teatru. În plus, doream să mă concentrez pe un domeniu, nu să fac două şi prost. Într-un final, a acceptat şi tata, pentru că nu avea de ales, eu făcând tot timpul ceea ce am dorit. El îmi spunea: «Uite cum sunt tratate actriţele din teatru, ce salarii au, depind de bărbatul lor, iar eu nu vreau să ajungi să depinzi de vreun individ ca să-ţi iei un ruj sau o rochie.

Vreau să fii pe picioarele tale». Acum îl înţeleg, după atâţia ani. Atunci nu l-am înţeles, aveam 17 ani şi jumătate, la 18 ani am intrat la facultate. Îi spuneam că eu asta ştiu şi vreau să fac, să mă lase să dau admitere şi, dacă nu intru, fac ce vrea el. Bineînţeles că am intrat şi n-a fost nimeni surprins”, a mai spus Gloria.

Vladimir și Gloria au jucat împreună în câteva filme și în mai multe piese de teatru.

Vladimir Găitan a fost un tată xemplar pentru Alexandru şi Gloria. Puţine persoane ştiu însă că soţia lui a pierdut şapte copii.

,,Mi-am dorit foarte mult copii. Când am hotărât să facem copii, am avut un necaz foarte mare. Soţia a avut probleme grave de sănătate. Şi-am pierdut şapte copii – şapte sarcini, în diverse etape, chiar şi copil născut. Am fost anchetat de Securitate cum nu doresc duşmanilor. Am trăit un coşmar. Iar când a apărut fiul meu, Alexandru, preţul a fost extraordinar: soţia mea nu s-a mişcat din pat. Mi-am dorit atât de mult copii încât n-am conceput să fiu un tată sever”, a declarat cunoscutul actor.

 

Adauga un comentariu