National

Candidatură surpiză în București! Adriana Bahmuțeanu va fi susținută de Partidul Ecologist

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Candidatură surpiză în București Adriana Bahmuțeanu va fi susținută de Partidul Ecologist
Adriana Bahmuțeanu candidează pentru Primăria Sectorului 1

Candidatură surpiză în București! Adriana Bahmuțeanu a anunțat că vrea să candideze pentru funcția de primar în Sectorul 1. Aceasta este susținută de Partidul Ecologist și a anunțat ce își dorește să facă în această funcție.

”Eu o numesc o aventură, viața e făcută din aventuri și din noi provocări. Eu sunt ecologistă de mai mult timp, pe mine mă doare sufletul când văd ce se întâmplă în Bucovina și mă doare sufletul la fel când văd aici în frumosul cartier Chitila cât de urât miroase de la această groapă de gunoi nenorocită pe care nu mai închide nimeni și toți se fac că n-au văzut nimic. E o afacere de milioane de euro, despre ce discutăm? M-am hotărât să candidez, propunerea a venit din partea Partidului Ecologist. Cred că m-am gândit vreo cinci minute și am zis da.

E nevoie de un suflu nou la Primărie, e nevoie de idei și e nevoie de soluții concrete pentru omul de rând, pentru cetățean (…) Mie îmi place curățenia. Lună. La mine acasă este lună. Așa vreau să fie și sectorul (…) Cu asta o să încep, cu curățenia (…) o să mă ocup de clădirile istorice E nevoie de idei și de soluții concrete pentru omul de rând, pentru cetățeni. Eu sunt om de stradă, eu vin din România reală, din Bucureștiul real. M-am născut în București și îmi doresc ca până la finalul zilelor mele să rămân tot aici”, a spus Adriana Bahmuțeanu.

Propunere făcută de Traian Băsescu lui Nicușor Dan: „Eu primar al Capitalei, el viceprimar“

Fostul președinte al României Traian Băsescu îi propune candidatului PNL – USR- PLUS la primăria Capitalei, Nicușor Dan, să fie viceprimar, iar actualul europarlamentar primar.

„I-aș propune să fie viceprimar, ca să fie după un mandat un extraordinar Primar al Capitalei. E o propunere pe care i-o fac încă de pe acum. Ca să facem un tandem în această campanile“, i-a transmis Traian Băsescu lui Nicușor Dan.

Propunere făcută de Traian Băsescu lui Nicușor Dan: Liberalii nu au vrut să negocieze

Fostul președinte recunoaște că a fost pus în dificultate, ajutând-o indirect prin candidatura sa pe Gabriela Firea, dar spune că vinovați sunt cei de la PNL și USR care nu au vrut o alianță cu PMP.

„Cred că și-au făcut o socoteală greșită, au mizat pe slăbiciunea mea, pe care eu nu o am, aceea de a înfrunta o realitate dificilă. Au pus PMP într-o oarecare dificultate, refuzând să accepte alianța în ultima clipă, ceea ce ne-a obligat să ne reorientăm și să participe la alegeri.

Ce trebuiau să cedeze? Pentru că discuțiile de 6 luni erau, că vom participa într-o mare alianță de dreapta. La București, PMP a obținut mereu 8-10 procente. Dacă au ajuns la concluzia că se pot lipsi, a fost socoteala lor.

I-am prevenit că astfel de socoteli nu se potrivesc. Vot la partid egal vot la persoană, nu iese același rezultat. Iar Nicușor e matematician, sunt convins că le-a spus lucrul ăsta. Cred că e greu să continuăm să mai speculăm. PMP are candidat, candidează singur și Dumnezeu cu noi“, menționează fostul președinte.

„Candidăm singuri și asta e!“

Traian Băsescu a spune că lui Eugen Tomac, liderul PMP, i s-au propus trei posturi de ministru pentru partid, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

„La ultima discuție dintre domnul Tomac și Ludovic Orban, după refuzul de a participa PMP la alianța PNL-USR, i s-a propus domnului Tomac să primească 2-3 posturi de ministru. Nu știu ce semnal a fost către PMP, dacă a fost cumva vreo idee că îi convingem să se facă miniștrii în loc să candideze la PMB, a fost o socoteală greșită. Noi aveam o problemă cu alianța, nu s-a putut face, candidăm singuri și asta e, ne ducem steagul cu mărul pe el“, a adăugat europarlamentarul.

Fostul președinte a vorbit și despre posibilitatea organizării alegerilor cu vot prin corespondență.

„Dacă guvernul ar fi vrut putea să organizeze vot prin corespondență, mai ales pentru orașele focar de infecție.Vorbesc de trei sisteme, clasic, corespondență și vot electronic. Pentru vot electronic nu mai este timpul necesar. Și eu aș fi adeptul introducerii lui.

Dar pentru alegerile din septembrie nu mai este timpul necesar. PMP poate să încurce lucrurile, în discuțiile cu dl. Orban, Eugen Tomac va găsi formula ca PMP să asigure voturile pentru PNL, să nu fie printre partidele care votează căderea guvernului“, a precizat Traian Băsescu.

Adauga un comentariu