Local

Canicula a crescut semnificativ vânzările aparatelor de aer condiționat. Majoritatea ieșenilor nu dau mai mult de 1.400 de lei pentru o instalație de climatizare

Publicat: 07 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canicula a crescut semnificativ vânzările aparatelor de aer condiționat. Majoritatea ieșenilor nu dau mai mult de 1.400 de lei pentru o instalație de climatizare
Au crescut semnificativ vânzările aparatelor de aer condiționat în aceste zile caniculare

Odată cu venirea căldurii au crescut semnificativ și vânzările aparatelor de aer condiționat în Iași

Au crescut semnificativ vânzările aparatelor de aer condiționat în aceste zile caniculare. Ieșenii s-au îmbulzit în ultimul timp în magazinele de electrocasnice pentru aceste instalații care creează un confort. În lunile trecute, magazinele mari vindeau în jur de două aparate de aer condiționat pe zi, însă, în ultimul timp, vânzările au crescut până la 15 pe zi.

Au crescut semnificativ vânzările aparatelor de aer condiționat. Care este cel mai vândut și ce preț are?

o poză cu un instalator ce montează un aparat de aer condiționat
Magazinele de electrocasnice din Iași au vândut în ultimul timp în jur de 10-15 aparate pe zi

Reporterii BZI au luat legătura cu un reprezentant al magazinului Altex, care ne-a spus ce sistem de aer condiționat este cel mai cumpărat de ieșeni. Acesta este unul din marca BEKO, de 12.000 de BTU, la prețul de 1.440 de lei. BTU exprimă cantitatea de căldură pe care o poate înlătura aparatul dintr-o încăpere în decurs de o oră. Sistemele au prețuri cuprinse între 1.300 și 7.000 de lei. Acestea pot fi folosite pentru încăperi ce au 20-40 de metri.

„Ca și o raportare a vânzărilor, noi, în perioada aceasta, vindem în jur de 12-15 aparate de aer condiționat pe zi, ceea ce este o creștere semnificativă față de luna trecută, când vindeam în jur de două sau trei aparate pe zi. Cel mai cumpărat aparat este cel de la BEKO, de 12.000 de BTU, care costă 1.440 de lei. BTU exprimă cantitatea de căldură pe care o poate înlătura aparatul dintr-o încăpere în decurs de o oră”, declară reprezentanții Altex.

Cât costă serviciul de instalare?

o poză din Altex
Serviciul de instalare, acesta nu este inclus în prețul aparatului

Un reprezentant al magazinului Media Galaxy ne-a mărturisit faptul că este o creștere semnificativă a vânzărilor aparatelor de aer condiționat. Dacă luna trecută se vindeau maxim două pe zi, în ultima săptămână, ieșenii au cumpărat în jur de 10-15 pe zi.

Când vine vorba de serviciul de instalare, acesta nu este inclus în prețul aparatului, iar pentru cele care vin cu un kit de instalare prețul este de 550 de lei, însă pentru cele care nu au acest kit este de 700 de lei.

„Cel mai cerut model de către clienți este un aparat de aer condiționat de la BEKO care costă 1.439 de lei. Mulți clienți le achiziționează și în rate. Serviciul de instalare este contra cost, pentru aparatele care au kit de instalare costă 550 de lei, iar termenul este de 3-5 zile lucrătoare, iar pentru aparatele fără acest kit costă 700 de lei și persoanele care se ocupă de instalare vin cu tot cu kit. Este o creștere semnificativă a vânzării acestor aparate de aer condiționat în ultimele săptămâni. Luna trecută am vândut aproape jumătate din cât am vândut în ultimul timp. Dacă atunci vindeam maxim două pe zi, acum vindem în jur de 10-15 de aparate pe zi”, declară reprezentanții Media Galaxy.

În principiu, aparatele de aer condiționat funcționează prin transportarea și livrarea de energie de la o locație la alta. Atunci când un aparat de aer condiționat este pe modul răcire, căldura este retrasă din aer și transportată în afara camerei, fiind eliberată prin așa-numitul ciclu condensator și de refrigerare.

Adauga un comentariu