Mozaic muzical

Cântăreţul Johnny Nash a murit. A fost autorul unui single vândut în peste 1 milion de copii

Publicat: 07 oct. 2020
Cântăreţul Johnny Nash in tinere pe scena
Celabrul cântăreţ Johnny Nash a murit la vârsta de 80 de ani. Cântăreţul american reggae şi pop, cunoscut pentru piesa „I Can See Clearly Now”, lansată la începutul anilor 1970, s-a stins din viata

Celebrul cântăreţ Johnny Nash a murit la vârsta de 80 de ani. Cântăreţul american reggae şi pop, cunoscut pentru piesa „I Can See Clearly Now”, lansată la începutul anilor 1970, s-a stins din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit apropiaţilor starea acestuia se agravase în ultimii ani.

Johnny Nash a fost o adevărată inspiraţie în lumea muzicii, iar single-ul sau „I Can See Clearly Now” este şi astăzi fredonat pe toate scenele lumii .

Cântăreţul Johnny Nash a murit

Johnny Nash a început să cânte în copilărie şi primul cântec lansat cu o casă de discuri a fost „A Teenager Sings the Blues” (1957).

S-a născut în Houston şi a fost unul dintre primii cântăreţi din afara Jamaicăi care a înregistrat reggae în Kingston.

Single-ul „I Can See Clearly Now” a fost vândut în peste 1 milion de copii şi a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 în 1972, poziţie pe care şi-a păstrat-o timp de patru săptămâni. Piesa a fost cântată şi de Jimmy Cliff în anii 1990.

Artistul a mai avut un cântec clasat pe primul loc în topul britanic, „Tears on My Pillow”, în 1975.

Johnny Nash a murit, iar în utimii ani începuse să transfere casetele analog cu piesele lui din anii 1970 şi 1980 în format digital.

Legendarul Eddie Van Halen a murit de cancer la 65 de ani

Eddie Van Halen, chitaristul virtuos ale cărui solouri inovatoare au ajutat la propulsarea trupei cu acelaşi nume a murit de cancer. Avea 65 de ani.

Fiul lui Van Halen, Wolfgang, care a devenit basistul formației când s-a reunit în 2007, a anunțat știrea pe Twitter marți. „Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen , a pierdut bătălia lungă și grea cu cancerul în această dimineață”, a scris el.

Eddie Van Halen s-a născut la Amsterdam în 1955 și s-a mutat în Statele Unite în 1962. Zece ani mai târziu, el și fratele său Alex au înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști.

Trupa a spart barierele muzicii rock

Van Halen a spart barierele muzicii rock si a vândut peste 80 de milioane de albume în toată lumea.

Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate s-a aflat și tapping-ul care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta se execută în mod continuu notă muzicală respectivă.

Chitaristul a fost diagnosticat cu cancer oral în urmă cu 20 de ani. Potrivit unor surse apropiate muzicianului, de-a lungul timpului celulele canceroase au migrat în zona gâtului, iar medicii au fost nevoiţi să le îndepărteze.

Eddie Van Halen bănuia că a dezvoltat cancer oral din cauza penelor de chitară din metal, pe care le-a folosit peste două decenii şi pe care obişnuia să le ţină în gură.

„Am folosit pene de metal – din alamă şi cupru – pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, a declarat artistul în 2015, potrivit Agerpres.

In aceasta saptamana lumea muzicala a pierdut doua glorii Eddie Van Halen si Johnny Nash au murit, insa au lasat in urma piese care mereu ne vor duce cu gandul la ei.

Adauga un comentariu