Local

Caravana mobilă a DSP Iași se întoarce mâine în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași! Toate persoanele doritoare sunt așteptate să se imunizeze împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson

Publicat: 07 iul. 2021
Mai multe persoane care așteaptă să se imunizeze
DSP Iași organizează noi caravane mobile pentru imunizarea populației anti-COVID-19

Direcția de Sănătate Publică a dat startul unei noi campanii de vaccinare cu Johnson & Johnson în municipiul Iași. O caravană mobilă, împreună cu o echipă de medici, se va întoarce mâine, pe 8 iulie 2021, în Piața Voievozilor, din cartierul Alexandru cel Bun, municipiul Iași. Programul de funcționare al caravanei este de la ora 17:00 la ora 20:00

Mâine, 8 iulie 2021, caravana mobilă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași se reîntoarce în Piața Voievozilor, din cartierul Alexandru cel Bun, municipiul Iași. Medicii vor imuniza timp de 3 ore, în intervalul orar 17:00 – 20:00. Serul administrat este Johnson & Johnson, care necesită o singură doză și se poate administra tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

„Joi, 8 iulie 2021, inițiem o acțiune suplimentară pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Timp de 3 ore, o caravană mobilă se va afla în Piața Voievozilor, din cartierul Alexandru cel Bun. Echipele medicale vor fi pregătite cu toate explicațiile pentru persoanele care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Pentru imunizare nu este nevoie de programare. Vaccinarea se face pe loc și este nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu trebuie să ne oprim la jumătatea drumului dacă vrem să învingem definitiv în lupta cu acest virus. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală”, a precizat ieri Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Peste 70 de persoane au fost vaccinate în primele două zile ale caravanei

Miercuri, 30 iunie 2021, a fost prima zi a caravanei mobile de imunizare împotriva COVID-19, organizată de către Direcția de Sănătate Publică în Parcul Voievozilor din municipiul Iași. Atunci au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală nu a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun decât o oră. Programul stabilit inițial era de trei ore. Echipa mobilă a revenit în cartier, duminică 4 iulie 2021. În acea zi au fost vaccinate încă 60 de persoane. În cele două zile au fost imunizate 75 de ieșeni cu serul Johnson & Johnson.

Rata vaccinării în județul Iași este din ce în ce mai scăzută

Luni, 5 iulie 2021, au fost vaccinate 914 persoane. De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 375.983 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 197.588 au fost vaccinate cu doza 1 și 178.395 – cu doza 2. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 11.327 în județul Iași, 288 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei s-au înregistrat 434 de reacții adverse ușoare după vaccinare.

Adauga un comentariu