Local

Ploaia i-a alungat pe ieșeni de la imunizare! Noua caravană mobilă organizată de DSP Iași a reușit să vaccineze într-o oră 15 persoane

Publicat: 02 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ploaia i-a alungat pe ieșeni de la imunizare Noua caravană mobilă organizată de DSP Iași a reușit să vaccineze într-o oră 15 persoane
Caravana mobilă în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași

În prima zi a caravanei mobile de imunizare împotriva COVID-19, organizată de către Direcția de Sănătate Publică în Parcul Voievozilor din municipiul Iași, au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală nu a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun decât o oră. Programul stabilit inițial era de trei ore. Echipa mobilă se va întoarce în Parcul Voievozilor în acest weekend, pentru a relua activitatea

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași (DSP) spun că noua campanie de vaccinare împotriva COVID-19 a fost un succes. Prima oprire a caravanei mobile a fost în Parcul Voievozilor, din cartierul ieșean Alexandru cel Bun. Din cauza condițiilor meteorologice, programul de imunizare stabilit inițial a fost dat peste cap. Medicii au putut vaccina doar o oră. De la 17:00 până la 18:00 au fost administrate 15 doze de vaccin Johnson & Johnson. Echipa medicală se va întoarce în Parcul Voievozilor în acest weekend, pentru a relua imunizarea.

„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, caravana a funcționat doar o oră. În această oră am reușit să imunizăm 15 persoane, ceea ce înseamnă un număr destul de bun. Într-o oră, 15 oameni vaccinați, este chiar bine. Dacă vremea ne permitea să putem imuniza timp de trei ore, cum era planificat orarul, cu siguranță reușeam să vaccinăm cât ar reuși alții într-o zi. Urmează să recuperăm orele pierdute din cauza ploii. Echipa mobilă se va întoarce în același loc în cursul zilei de sâmbătă sau duminică. Vom anunța din timp, pentru ca toată lumea să fie informată”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 10.397 în județul Iași, 237 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

Încă o zi cu zero cazuri COVID-19 raportate în județul Iași

Miercuri, 30 iulie 2021, în județul Iași au fost efectuate 1.030 de teste și nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv. De la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul Iașului au fost confirmate 42.417 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 17 locuri, dintre care patru ATI. Dintre cele patru locuri ATI, trei se aflau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și unul – la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Miercuri, 30 iunie 2021, au fost vaccinate 890 de persoane. Din numărul total, 413 persoane s-au prezentat la rapel și alte 477 au primit prima doză. De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 371.953 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 195.445 au fost vaccinate cu doza 1 și 176.490 – cu doza 2.

Mai multe centre de vaccinare din județul Iași și-au suspendat activitatea

Începând cu data de 28 iunie 2021, opt centre de vaccinare împotriva COVID-19 și-au suspendat activitatea. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a hotărât suspendarea activității centrelor în care numărul persoanelor doritoare de a se imuniza este de sub 10 pe zi. Cele 8 centre care și-au suspendat activitatea se află în localitățile ieșene: Bivolari, Ciurea, Uricani, Vlădeni, Voinești și Țibănești. În acceași zi, DSP Iași a stabilit noi orare de funcționare a mai multor puncte de vaccinare împotriva COVID-19 din municipiul Iași. Motivul fiind același, lipsa persoanelor. Programul a fost redus la patru ore.

Programul după care acestea vor funcționa este următorul: la Colegiul Național „Costache Negruzzi”: luni, miercuri, vineri, sâmbătă, duminică, între orele 9:00 și 13:00, iar marți și joi între orele 15:00 și 19:00; la școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” – zilnic, între orele 15:00 și 19:00; la școala Gimnazială „B. P. Hașdeu” – zilnic, între orele 8:00 și 12:00; la Liceul „Waldorf” – zilnic între orele 9:00 și 13:00; la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – de luni până vineri, între orele 15:00 și 19:00, iar sâmbătă și duminică între orele 8:00 și 12:00; la școala Gimnazială „George Călinescu” – zilnic, între orele 14:00 și 18:00; la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” – zilnic, între orele 8:00 și 12:00; la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” – zilnic, între orele 14:00 și 18:00.

„Duminică, 4 iulie 2021, reluăm acțiunea suplimentară pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. În intervalul orar 10.oo – 13.oo, o caravană mobilă de vaccinare se va afla în Piața Voievozilor din Cartierul Alexandru cel Bun (Municipiul Iași). Echipele medicale vor fi pregătite cu toate explicațiile pentru persoanele care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Caravana mobilă din Piața Voievozilor va utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză (cei care se vor vaccina, nu vor trebui să se prezinte la rapel, așa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România).

Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu trebuie să ne oprim la jumătatea drumului dacă vrem să învingem definitiv în lupta cu acest virus. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală”, a transmis Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Sursă Foto: Marian Grigoraș

Adauga un comentariu