Local

Caravana mobilă de vaccinare ajunge astăzi în localitatea Schitu Duca, unde peste 100 de persoane sunt nerăbdătoare să se imunizeze împotriva COVID-19! Primar: „Caravana mobilă este cea mai bună soluție pentru noi, deoarece nu avem condițiile necesare pentru deschiderea unui punct fix de vaccinare”

Publicat: 05 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caravana mobilă de vaccinare ajunge astăzi în localitatea Schitu Duca unde peste 100 de persoane sunt nerăbdătoare să se imunizeze împotriva COVID-19 Primar Caravana mobilă este cea mai bună soluție pentru noi deoarece nu avem condițiile necesare pentru deschiderea unui punct fix de vaccinare
Peste 100 de persoane din localitatea Schitu Duca, Iași sunt așteptate să se imunizeze în cadrul caravanei mobile de vaccinare

Peste 100 de persoane din localitatea Schitu Duca, Iași sunt așteptate astăzi, 5 iunie 2021, la sediul Primăriei, pentru a se imuniza împotriva COVID-19. În localitate se va deplasa echipa mobilă de vaccinare a Spitalului Militar Iași la cererea Primăriei și la dorința sătenilor de a se imuniza. În urmă cu 28 de zile, caravana a fost în comună, când 50 de persoane s-au imunizat cu serul Moderna

Reprezentanții Primăriei Schitu Duca, Iași au solicitat sprijinul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19. Medicii militari se vor afla astăzi, 5 iunie 2021, la sediul Primăriei din comuna Schitu Duca, unde vor administra atât rapelul serului Moderna, cât și noul vaccin Johnson & Johnson. Peste 100 de persoane sunt așteptate la imunizare începând cu ora 08:00.

„În urmă cu 28 de zile am cerut sprijinul caravanei mobile de vaccinare, alcătuită din medici de la Spitalul Militar Iași, și au răspuns pozitiv la apelul nostru, iar pe această cale dorim să le mulțumim. Pentru astăzi sunt programate 50 de persoane pentru rapelul cu serul Moderna și peste 50 de localnici s-au arătat doritori de a se imuniza cu serul Johnson & Johnson. Acest lucru nu poate decât să ne bucure. Caravana mobilă este o soluție foarte bună pentru locuitorii comunei noastre, deoarce noi nu avem un punct fix de imunizare în localitate.

Nu avem condițiile necesare pentru deschiderea unui astfel de centru, însă încercăm prin alte metode să venim în sprijinul sătenilor pentru a se imuniza. Medicii de familie se implică și ei în campania de vaccinare. Încercăm să sprijinim această campanie și este foarte clar de acum, nu mai este un secret că doar cu ajutorul vccinării putem scăpa de această pandemie. Sperăm ca prin această metodă să reușim să creștem rata de imunizare în județul Iași. Le vom asigura transport de la domiciliu până la primărie persoanelor care nu au posibilitatea de a se deplasa”, a precizat Grigore Corciovă, primarul comunei Schitu Duca.

Ieri, în spitalele ieșene erau ocupate doar 10 paturi ATI

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 329.272 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 180.593 au fost vaccinate cu prima doză și 148.679 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Joi, 3 iunie 2021, au fost vaccinate 2.550 de persoane, cu 197 mai puține comparativ cu data de 2 iunie 2021. Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 1.500 și doar 1.050 cu prima.

Timp de trei zile consecutiv, cele mai multe locuri disponibile la centrele de vaccinare cu programare din județ au fost la centrul de imunizare împotriva COVID-19 cu programare de la Sala de sport a Colegiului „M. Sadoveanu” din Pașcani, str. Sportului, nr. 12. Ieri erau libere 2.008 locuri. Serul administrat în acest punct este Pfizer. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 3 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.349 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 56 de locuri, din care 10 ATI.

Peste 120 de medici de familie din județul Iași sunt incluși în campania de vaccinare cu serul Johnson & Johnson

Numărul medicilor de familie care se imunizează cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 127. De la debutul campaniei de imunizare în cabinetele medicilor de familie și până pe data de 2 iunie 2021 au fost imunizate cu serul Johnson & Johnson 3.239 de persoane.

„Ieri, 4 iunie 2021, a fost actualizată lista cabinetelor medicilor de familie unde se administrează serul Johnson & Johnson. Numărul a ajuns la 127 de medici de familie. La cabinetele medicilor de familie din mediul urban, până pe data de 2 iunie 2021, au fost imunizate 1.375 de persoane, iar la cabinetele medicilor din municipiu s-au vaccinat 1.864 de persoane. De la demararea activității de vaccinare la operatorii economici, 5 companii private au demarat procesul de vaccinare. Două echipe mobile s-au deplasat la aceste companii și au efectuat 522 de doze de vaccinare la operatorii economici”, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Adauga un comentariu