Sanatate

Care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi? Cum să o prepari acasă și sfaturi de pe forum

Publicat: 05 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi Cum să o prepari acasă și sfaturi de pe forum
Aplică unguentul pe hemoroizi cu ajutorul unui șervețel în fiecare seară și după fiecare scaun.

Dacă nu știi care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, te învățăm cum să o prepari acasă și îți dezvăluim câteva sfaturi de pe forum, care să te scape de disconfort.

Hemoroizii reprezintă niște dilatații venoase patologice, asemenea varicelor, care apar la nivelul canalului anal. Aceste structuri pot deveni patologice în momentul în care se inflamează, persistența inflamației ducând la o dilatație vasculară patologică (internă sau externă).

Hemoroizii sunt cauzați, de cele mai multe ori, de constipația cronică, de acumularea de presiune din zona bazinului (obezitate, ridicarea greutăților), de factorii alimentari (consumul exagerat de condimente sau alimente picante, precum piperul, ceapa, usturoiul sau muştarul iute), de sedentarism, de consumul redus de lichide, de dieta săracă în fibre și de abuzul de alcool. Astfel, factorii care determină apariția hemoroizilor sunt constipația cronică, procesele inflamatorii locale (ano-rectite, fisuri anale), procesele inflamatorii de vecinătate (prostatite, metro-anexite), obezitatea și sarcinile repetate. De asemenea, printre factorii favorizanți pentru aceste dilatații venoase patologice se numără: predispoziția genetică, tulburările metabolice și de nutriție, sedentarismul și obezitatea.

un medic care vorbește despre hemoroizi
Hemoroizii reprezintă niște dilatații venoase patologice, asemenea varicelor, care apar la nivelul canalului anal.

Cea mai bună cremă pentru hemoroizi făcută în casă. Din ce ingrediente se prepară? Sfaturi de pe forum

Un unguent foarte bun pentru ameliorarea disconfortului produs de hemoroizi se prepară din: șase lingurițe de coada-șoricelului uscată, 150 de mililitri de ulei de măsline și două lingurițe de ceară de albine. Mai pot fi adăugate și alte plante cu efecte miraculoase, cum sunt: florile de gălbenele, mușețelul, patlagina sau sunătoarea.

Tot ce trebuie să faci este să lași plantele la macerat în ulei încălzit. Pune toate ingredientele într-un borcan bine închis, pe care să îl lași apoi 14 zile într-un loc însorit sau călduros. Strecoară totul printr-o pânză de tifon și pune rezultatul într-un bol de sticlă. Adaugă și ceara de albine mărunțită sau dată prin răzătoare. Pune bolul la bain-marie, iar când ceara s-a topit, ia o picătură din compoziție, pentru a testa cât de vâscos a ieșit unguentul. În cazul în care este prea moale, nu ezita să pui puțină ceară.

În final, toarnă îngredientele într-un borcănaș de sticlă și lasă-l la răcit. Când alifia s-a închegat, pune capacul și păstrează-l la rece.

Aplică unguentul pe hemoroizi cu ajutorul unui șervețel în fiecare seară și după fiecare scaun. Pentru a grăbi vindecarea, poți consuma și ceai de coada-șoricelului.

Alte creme foarte bune de folosit împotriva hemoroizilor sunt: crema de gălbenele și arnică, unguentul de nuc, unguentul de mușețel și gelul de aloe vera. Un alt unguent cu efecte extraordinare este cel preparat din 400 de mililitri de ulei de măsline și 60 de grame de ceară de albine la bain-marie. În momentul în care ceara s-a topit, se adaugă un gălbenuș de ou fiert, pasat cu furculița. Se amestecă bine ingredientele și, în final, se strecoară printr-o sită, într-un borcan din sticlă. Unguentul se aplică pe zona afectată în fiecare seară, până când disconfortul dispare.

boluri cu plante medicinale
Un unguent foarte bun pentru ameliorarea disconfortului produs de hemoroizi se prepară din: șase lingurițe de coada-șoricelului uscată, 150 de mililitri de ulei de măsline și două lingurițe de ceară de albine.

Cum previi apariția hemoroizilor?

Poți ține la distanță hemoroizii prin prevenirea constipației. Acest lucru se poate face prin creșterea aportului de fibre și lichide, care favorizează eliminarea scaunului fără a pune presiune.

De asemenea, indicate sunt leguminoasele, legumele, cerealele integrale și fructele bogate în fibre. Pentru a îmbunătăți funcția intestinală se recomandă mersul pe jos în pas vioi, timp de minimum 30 de minute pe zi.

Pentru a scăpa de durere și umflături, se recomandă compresele cu gheață, aplicate pentru 2-3 minute. Acestea se realizează din câteva cuburi de gheață, introduse într-o pungă și acoperite cu un prosop curat. Ține minte că gheața nu se aplică direct pe piele, deoarece poate provoca arsuri.

un bărbar care își ascunde posteriorul
Poți ține la distanță hemoroizii prin prevenirea constipației.
Adauga un comentariu