Prima pagină » National » Care este diferența dintre Anxiar și Xanax?
Care este diferența dintre Anxiar și Xanax?

Care este diferența dintre Anxiar și Xanax?

25 aug. 2023, 12:30,
BZI.ro, în National

Multe persoane se întreabă care este diferența dintre Anxiar și Xanax. Anxiar este denumirea comercială pentru Lorazepam, iar Xanax este denumirea comercială a Alprazolam. Cele două medicamente sunt extrem de puternice și nu trebuie luate sub nicio formă fără prescripție medicală.

Un alt medicament extrem de periculos dacă este luat fără prescripție medicală și care poate fi folosit ca drog este oxicodona. Oxicodona era drogul preferat al lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai.

Diferența dintre Anxiar și Xanax

Xanax este numele comercial al medicamentului Alprazolam, care face parte din clasa benzodiazepinelor. Acesta este folosit în tratarea tulburărilor de anxietate moderate până la severe, atacurilor de panică și depresiei. Proprietățile sale includ efecte anxiolitice, sedative, anticonvulsivante, amnezice și relaxante musculare.

În schimb, Lorazepam, comercializat sub numele de marcă Ativan și Temesta, este un alt medicament din clasa benzodiazepinelor. De asemenea, prezintă proprietăți anxiolitice, amnezice, sedative, anticonvulsivante și relaxante musculare. A fost lansat în 1977 pentru tratarea anxietății, insomniei, crizelor și pentru sedarea pacienților spitalizați și agresivi. Ca și alte benzodiazepine, acționează pe termen scurt, dar are un risc mai mare de dependență și abuz.

În contrast cu Xanax, care poate fi utilizat pe o perioadă de până la opt săptămâni, Lorazepam poate fi utilizat doar pe o durată de maximum patru săptămâni. Cu toate acestea, este potrivit pentru premedicație, mai ales atunci când este administrat înainte de procedura de anestezie generală. Aceasta necesită doar o cantitate mică de agent anestezic pentru a fi eficient.

În cadrul procedurilor și endoscopiilor dentare, Lorazepam este util pentru diminuarea anxietății și inducerea amneziei necesare. De asemenea, reprezintă un tratament eficient pentru convulsii și crize epileptice, fiind considerat o opțiune de primă alegere. Acest medicament este, de asemenea, folosit pentru tratarea vertijului, a stărilor de amețeală și pentru ameliorarea efectelor chimioterapiei.

Ce reacții pot provoca aceste medicamente

Diferența dintre Anxiar și Xanax se oprește aici pentru că la nivel de reacții secundare, cele două medicamente prezintă aceleași aspecte. Există posibilitatea de apariție a unor reacții paradoxale, precum agresivitatea, furia, agitația și agitația, șuierarea și tremurul, în cazul utilizării benzodiazepinelor.

De asemenea, este important de menționat tendințele suicidare. În cazul administrării benzodiazepinelor, pot fi identificate comportamente suicidare ale pacienților, mai ales dacă medicamentul nu este administrat în paralel cu un antidepresiv.

Există riscul de amnezie, dar acesta poate fi minimizat prin administrarea unei doze care să nu depășească 2 mg.

Ambele sunt medicamente cu acțiune scurtă și pot provoca dependență de droguri dacă sunt luate pentru o perioadă lungă de timp. Xanax poate fi administrat timp de până la opt săptămâni, în timp ce Lorazepam poate fi administrat timp de până la numai patru săptămâni.

ATENȚIE! Acest ARTICOL nu trebuie interpretat ca un substitut pentru sfatul medical profesional. Xanax și Lorazepam sunt medicamente care necesită prescripție medicală și trebuie administrate sub supravegherea unui medic. Acest articol nu constituie sfat medical și nu ar trebui să fie utilizat în locul consultului medical sau al recomandărilor specialiștilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *