Actualitate

Care este rugăciunea cea mai puternică a lui Arsenie Boca. Aceasta aduce ajutor imediat

Publicat: 26 oct. 2021
Rugăciunea lui Arsenie Boca
Rugăciunile lăsate de părintele Arsenie Boca creștinilor au efecte miraculoase

Rugăciunea lui Arsenie Boca a fost interzisă de către comuniști datorită puterii sale tămăduitoare. Pe lângă rugăciuni ajutătoare, părintele Arsenie Boca a lăsat creștinilor pilde după care să se ghideze în viață.

Părintele Arsenie Boca este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria Bisericii Ortodoxe Române. Locul său de veci este la Mânăstirea Prislop, fiind vizitat săptămânal de peste 100.000 de pelerini care caută alinare și vindecare.

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru ajutor imediat

Deși scurtă, această rugăciune pe care Arsenie Boca a lăsat-o creștinilor are efecte miraculoase. De fiecare dată când simți că ai nevoie de ajutor, tot ce trebuie să faci este să citești această rugăciune și vei vedea că situația se va îmbunătăți. Având în vedere puterea acestei rugăciuni, nu este de mirare că a fost interzisă de comuniști. Citirea acestei rugăciuni se poate face și seara, dar și dimineața, și nu durează decât câteva minute.

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.”

Rugăciunea lui Arsenie Boca
Rugăciunile rostite din inimă au o mare putere tămăduitoare

Pilde lăsate creștinilor de Arsenie Boca

Printre pildele lui Arsenie Boca se numără următoarele:

Dacă nu poţi vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, vorbeşte cu Dumnezeu despre ei. Cu alte cuvinte, sfântul părinte îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru copiii lor, atunci când sunt mici și nu-l cunosc pe Dumnezeu. La fel de folositoare, consideră părintele Arsenie Boca, sunt și rugăciunile pentru soț. Mai bine o rugăciune pentru cel care înjură decât observaţie. Prin aceasta, Arsenie Boca ne spune că îl ajutăm mai mult pe cel ce înjură, rugându-ne pentru el. O observație poate fi foarte ușor ignorată, astfel devenind lipsită de efect, însă Dumnezeu este Atotputernic și are puterea de a schimba în totalitate comportamentul unui om needucat.

Pentru cel care te ocărăşte roagă-te ca pentru un binefăcător, întoarce-te cu bunătate spre el, şi-Şi va întoarce şi Dumnezeu faţa cea luminoasă spre tine. Biruiţi răul cu binele, căci de partea binelui este Dumnezeu. Sfârşitul beţivului e în şanţ sau în casa de nebuni; iar sufletul îi este în iad încă de aici. Așa numiții bețivi își îneacă amarul în băutură ca să uite de necazuri. Din păcate, băutura îl face să uite de probleme doar pentru un timp limitat, fapt pentru care consumă alcool iar și iar. Iadul nu este un loc cu smoală și flăcări, ci mai degrabă o stare sufletească, reprezentată de probleme și griji. Așadar, aceste pilde, laolaltă cu rugăciunea lui Arsenie Boca, sunt daruri pe care părintele le-a lăsat creștinilor pentru a scăpa de necazuri și a fi mai aproape de Dumnezeu.

Adauga un comentariu