Actualitate

Care este starea de sănătate a fostului ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan. A fost transferat cu un elicopter la Spitalul Floreasca din București, după ce o macara s-a prăbușit peste el

Publicat: 01 apr. 2021
Ion Ștefan, fostul ministru al Dezvoltării
Noi date despre starea de sănătate a fostului Ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan. Acesta se află în continuare în stare gravă, dar stabilă, este conștient și cooperant, spun medicii

Apar noi informații despre starea de sănătate a fostului ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, astăzi, 1 aprilie 2021. Deputatul se află în continuare în stare gravă, dar stabilă, este conștient și cooperant, potrivit declarațiilor medicilor.

Ion Ștefan a fost transferat de urgență cu un elicopter SMURD de la Focșani la Spitalul Floreasca din București după ce o macara s-a prăbușit peste el, chiar în fabrica pe care o deține.

În momentul în care a avut loc accidentul, fostul ministru verifica stadiul unor lucrări în hala fabricii pe care o coordonează. La un moment dat, o macara încărcată cu materiale s-a prăbușit peste el.

Politicianul Ion Ștefan a suferit mai multe leziuni

În urma evenimentului nefericit, politicianul ar fi suferit mai multe răni în zona capului, mâinilor, dar și a picioarelor.

”S-a deplasat la fața locului un inspector de muncă din cadrul compartimentului ”Securitate și sănătate în muncă”, ce a demarat cercetările pentru eveniment și vom stabili la finalul cercetărilor dacă este sau nu accident de muncă”, a declarat Eliza Botezatu, șef ITM Vrancea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea a menționat că în momentul preluării pacientului, acesta era stabil hemodinamic.

”Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Focșani a intervenit în cartierul Mândrești, din municipiul Focșani, pentru preluarea unui pacient care în urma unui accident provocat de un accident a suferit mai multe traumatisme. Persoana de sex masculin a fost preluată în stare de conștiență, stabil hemodinamic și transportată la Unitatea Primiri Urgențe Focșani”, a declarat Cristina Pîrvu, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

Ion Ștefan a fost transferat cu un elicopter la București

Medicii de la Spitalul de Urgență din Focșani au hotărât să îl trimită pe deputat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu un elicopter SMURD.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc incidentul.

”În cauză a fost întocmai un dosar penal în care se efectuează cercetarea pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă”, a declarat Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

Surse susțin că starea deputatului rămâne gravă.

”Din păcate, colegul nostru, Ion Ştefan, a suferit un accident. În acest moment se află la spital, unde i se fac investigaţii amănunţite. Suntem alături de acesta şi de familia sa şi îi urăm multă sănătate şi însănătoşire grabnică”, a declarat ieri președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.
Adauga un comentariu