Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Care sunt contraindicatiile consumului de suc de sfecla, cel mai puternic antioxidant
Care sunt contraindicatiile consumului de suc de sfecla, cel mai puternic antioxidant

Care sunt contraindicatiile consumului de suc de sfecla, cel mai puternic antioxidant

31 mai 2021, 18:21,
BZI.ro, în Sanatate

Adăugarea sfeclei in dieta nu numai că vă poate colora farfuria, dar vă poate îmbunătăți și sănătatea. Numeroasele beneficii pentru sănătate ale sfeclei vin si cu câteva efecte secundare, daca aceasta este consumata in exces.

Contraindicatiile consumului de suc de sfecla, cel mai puternic antioxidant

Pentru majoritatea oamenilor, includerea de sfeclă în dietă este sănătoasă și sigură, dar se poate intampla să apara si efecte secundare dăunătoare, unele persoane chiar au alergie de la sfeclă. La fel ca alte alergii la fructe și legume, o alergie la sfeclă este de obicei cauzată de sindromul de alergie la polenul alimentar. Aceasta este de obicei o reacție ușoară la polenul din fructe și legume, care este similara cu polenul care cauzează febra fânului.

Simptomele unei alergii la sfeclă pot include roșeață, umflături sau mâncărime în gură, limbă sau gat. La majoritatea oamenilor, simptomele sunt ușoare și se clarifică cu ușurință, dar unele persoane pot avea o reacție mai severă, care poate duce la anafilaxie.

Un alt efect secundar ciudat și potențial înspăimântător al consumului de sfeclă se numește beeturie. Pigmenții roșu închis din sfecla pot transforma urina în roșu sau roz la aproximativ 10-14% dintre oameni. De asemenea, vă pot transforma scaunul într-o culoare roșu-negru închis o zi sau două după ce ați mâncat sfela. Dar aceste condiții nu sunt dăunătoare sau permanente.

Atenție la pietrele la rinichi!

Deoarece sfecla are un conținut ridicat de acid oxalic, ar trebui să o evitați dacă urmați o dietă săracă în oxalati. La unii oameni, consumul de alimente bogate în oxalați poate provoca pietre la rinichi, mai ales dacă le consumați în cantități mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *