Foarte multă lume apreciază carnea de pui însă un lucru mai puțin cunoscut este faptul că aceasta e plină de substanțe nocive. Dintre acestea, un loc important îl ocupă antibioticele introduse în hrana păsărilor dar și hormonii de creștere. Prin acestea se încearcă aducerea la maturitate cât mai repede pentru sacrificare și comercializare. Așadar, un lucru important în acest sens este purificarea cărnii de aceste substanțe nedorite.
Din ce în ce mai des în ultima vreme, carnea de pui din comerț este plină de antibiotice și hormoni de creștere. Iar consumarea ei în aceste condiții ne poate afecta buna funcționare a organismului. Din fericire, există câteva metode prin care putem neutraliza aceste substanțe nocive.
Carnea de pui, plină de substanțe nocive
Așadar, puteți mânca fără grijă carnea de pui, odată ce ați eliminat din ea hormonii și antibioticele. Ce-i drept, în urmă cu ceva timp puiul „cădea” pe masa noastră direct din coteţul bunicii. Astăzi, însă, magazinele sunt pline de carne de pui şi noi ştim foarte bine ca producătorii nu sunt cei mai loiali concurenţi.
Pentru a ajunge rapid la greutatea optimă, păsările sunt hrănite cu furaj combinat cu hormoni şi antibiotice. Iar acestea din urmă se menţin în organismul găinii vreme îndelungată. Așadar, cum ne putem asigura că această carne nu ne va face niciun rău? Ei bine, carnea de pui poate fi „purificată” de antibiotice şi toxine chiar la tine în bucătărie.
Cum se elimină aceste substanțele din carnea de pui
Dacă fierbi o găină din comerţ, mai bine să nu utilizezi zeama. Acesta nu conţine nimic bun. În procesul de fierbere, toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Așadar, dacă vrei să faci o ciorbă sau supă bună, ia o „găină de țară”.
Apoi, atunci când gătești un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să elimini şi pielea sau măcar să nu o mănânci.
Nu în ultimul rând, pentru a curăța carnea de acele substanțe nocive ar trebui să înmoi pasărea într-o soluţie specială. Pentru aceasta o să ai nevoie de 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare şi 1/4 pahar de zeamă de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluţia, iar apoi mai pregăteşte una şi mai lasa găina în ea pentru 1-2 ore. De asemenea, poţi înmuia carnea şi în apă minerală carbogazoasă. În acest fel, ea nu doar se va purifica, dar va deveni și mult mai moale.