Culinar

Cartofi cu cașcaval la cuptor. Un preparat simplu și gustos

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cartofi cu cașcaval la cuptor. Un preparat simplu și gustos
Cartofii cu cașcaval la cuptor sunt savuroși, se fac rapid și merg serviți împreună cu alte bucate alese.

Dacă vrem să pregătim o mâncare rapidă, aromată și sățioasă, putem face niște cartofi cu cașcaval la cuptor. Aceștia pot fi condimentați cu ierburi aromatice, iar pentru un plus de savoare putem face și un sos dulce-acrișor sau o garnitură perfectă. Cartofii făcuți la cuptor cu cașcaval pot fi serviți ca atare sau pot fi incluși în rețeta de carne de porc sau de pui la cuptor. Iată cum să obții la tine în bucătărie un preparat simplu și gustos.

Cartofi cu cașcaval la cuptor

Când vine vorba de mâncărurile cu cartofi, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cartofii pot fi gătiți în salate, la cuptor, la tigaie, într-un piure cremos sau într-o musaca delicioasă. Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare ușoară, gustoasă și sănătoasă, putem face niște cartofi cu cașcaval la cuptor.

Aceștia sunt savuroși și merg serviți la orice masă și la orice ocazie, alături de alte bucate alese. Pe lângă acest deliciu putem pregăti pentru cei dragi și o musaca de cartofi cu carne. La fel de bine putem găti pentru cei dragi și o mâncărică de cartofi de post sau cu carne, în funcție de preferințe.

Cartofii cu cașcaval la cuptor asezonați cu niște ierburi aromatice sunt alegerea perfectă pentru orice masă. Pentru a oferi preparatului un plus de savoare putem adăuga diferite condimente dulci sau picante.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Dacă vrem să pregătim niște cartofi gratinați cu cașcaval la cuptor vom avea nevoie de 2 kg de cartofi, 2 lingurițe de sare, 8 linguri de unt, 180 g de smântână, 60 ml de lapte, 6 cepe verzi, 230 g de cașcaval, sare și piper negru măcinat.

Mai întâi se pregătesc cartofii. Se curăță, se spală și se taie în cubulețe potrivite. După aceea se pun cartofii la fiert într-o oală cu apă și sare. Când sunt gata, se iau cartofii de pe foc, se scurg de apă apoi se pasează. Se adaugă untul, smântâna, laptele, ceapa verde tocată mărunt și cașcavalul ras. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă sare.

Compoziția obținută se pune într-o tavă de copt și se unifomizează apoi se pun 2 linguri de unt topit deasupra. Se pun cartofii la cuptor, iar după 15 minute se scoate tava din cuptor și se mai pune un pic de cașcaval răzuit apoi se dă din nou la cuptor până când brânza se topește.

La final, se scot cartofii din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc alături de o friptură fragedă și aromată. Cartofii cu cașcaval la cuptor sunt savuroși, se fac rapid și merg serviți împreună cu alte bucate alese. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cartofii cu cașcaval la cuptor merg de minune cu carne de porc sau de pui, cu niște salate asortate sau cu o porție de șnițele pufoase și gustoase. Rețetele de mâncăruri cu cartofi sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. De exemplu, cartofii la cuptor sau la tigaie pot fi transformați foarte rapid într-o garnitură perfectă pentru o friptură delicioasă.

Adauga un comentariu