Economic Local

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” se extinde cu o nouă clădire! Primăria Iași pregătește etapa de proiectare

Publicat: 12 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casa de Cultură Mihai Ursachi se extinde cu o nouă clădire Primăria Iași pregătește etapa de proiectare
Casa de Cultură "Mihai Ursachi" se extinde cu o nouă clădire

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” se extinde cu o nouă clădire. Directorul instituției se va muta la ultimul nivel al noii clădiri. Deocamdată, municipalitatea a comandat realizarea proiectului tehnic. Noua construcție nu va afecta suprafața de spațiu verde

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” se extinde cu o nouă clădire. Pe data de 21.08.2020, Primăria Iași organizează o licitație pentru achiziția unor servicii de proiectare. Documentația este necesară pentru refuncționalizarea și extinderea instituției. Prevederea bugetară a procedurii este de 135.000 lei, fără TVA, aproape 30.000 euro.

„Primăria Municipiului Iași intenționează realizarea unui obiectiv cultural semnificativ și reprezentativ în Parcul Copou, dar, în același timp, semnificativ și reprezentativ pentru Municipiul Iași. Arhitectura propusă trebuie să devină un model pentru progresul estetic pe care Primăria Iași dorește să-l configureze și să-l promoveze, astfel încât patrimoniul construit să poată fi îmbunătățit prin realizări contemporane de valoare. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de facilitarea de cultură prin mărirea și diversificarea posibilităților Casei de Cultură «Mihai Ursachi» de a organiza evenimente culturale. În același timp, împreună cu Muzeul «Mihai Eminescu» și Editura «Junimea», proiectul contribuie la configurarea unui centru cultural de mare importanță și prestigiu pentru Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” se extinde cu o nouă clădire, fără să fie afectate spațiile verzi

Proiectul presupune recompartimentarea incintelor din cadrul instituției. Cele două corpuri de clădire deja existente vor fi extinse cu un nou corp cu regimul de înălțime P+3E. Noua clădire va uni cele două imobile, unde va funcționa un amfiteatru al artelor.

„Amfiteatrul artelor este un cub de beton armat, incluzând termoizolația, cu latura de 13×13 m la exterior și cu înălțimea de 13,45 m. Acest amfiteatru se dezvoltă adiacent unei circulații verticale cu atrium și este destinat expozițiilor itinerante și evenimentelor culturale diverse, inclusiv spectacole de teatru experimental. Suprafața construită a amfiteatrului artelor este de 169 mp, iar cea construită desfășurată este de 676 mp”, se arată în documentația procedurii.

La ultimul nivel al clădirii vor fi amenajate birourile directorului, contabilului-șef și secretarei.

Adi Cristi va fi managerul insituției timp de trei ani după ce a câștigat concursul, în calitate de unic candidat

În luna martie a acestui an, Primăria Iași a finalizat un concurs de proiecte de mangement la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. Adrian Rosentzveig, cunoscut ca Adi Cristi, a fost singurul candidat validat după selecția dosarelor. La prezentarea proiectului de management a obținut nota 9,83, iar la proba interviu a primit nota maximă. În consecință, cu o medie finală de 9,83, Adi Cristi a ocupat funcția de manager pentru o perioadă deteminată, de trei ani.

„Misiunea instituției: crearea unui cadru instituțional adecvat care să permită producția și promovarea de evenimente și activități cultural-artistice, formarea și dezvoltarea artiștilor locali, încurajarea schimbului cultural și educațional, promovarea actului cultural în rândul publicului local”, se arată în anunțul municipalității.

Municipalitatea ieșeană a organizat mai multe concursuri de la începutul anului, mai ales după ce o parte din angajați veniți prin detașare în instituție au rămas fără post în urma unei ordonanțe dată de Guvernul Orban.

Adauga un comentariu