Actualitate

Casanova de Ilfov! Nicolae Mola și-a „înmormântat” mama în viață pe banii victimei sale. 15 femei înșelate, 42 de fapte penale

Publicat: 10 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casanova de Ilfov Nicolae Mola și-a înmormântat mama în viață pe banii victimei sale. 15 femei înșelate 42 de fapte penale
Nicolae Mola și-a „înmormântat" mama în viață pe banii victimei sale

Unul dintre cei mai abili escroci sentimentali care a operat vreodată în România este un bărbat din Ilfov. Individul acționa în spațiul virtual, unde agăța femei cărora le „vindea” povești bine ticluite.

De exemplu, că i s-a îmbolnăvit mama, pe care ar fi internat-o într-o clinică la Viena de atâtea ori, încât a rămas fără bani. Povestea „prindea”, pentru că victimele alese cu atenție aveau o trăsătură comună: dorința de a se mărita.

3 condamnări de 22 de ani

Cazul acestui Casanova de Ilfov aduce aminte de comediile de altă dată, în care actori precum Dem Rădulescu şi Sebastian Papaiani jucau roluri de burlaci care profitau de femeile singure, în căutare de soți. Erau, ca și bărbatul Ilfov, logodnici de profesie.

Nicolae Mola are 42 de ani și 3 condamnări de 22 de ani.

Toate, pentru înșelarea unor femei pe care le-a convins că se va însura cu ele. Evident, acestea nu au mai văzut niciodată banii pe care i-au dat lui Mola.

Traseul înșelăciunilor acestuia s-a oprit pe 6 mai 2020, când polițiștii l-au „ridicat” la Sinaia chiar de lângă una dintre victimele sale.

La momentul arestării, el avea deja o condamnare de 10 ani, așa că a ajuns imediat în pușcărie.

Cazier de Casanova: 15 femei înșelate, 42 de fapte penale

Zilele trecute, Mola a fost trimis în judecată pentru 42 de fapte comise față de 15 victime, în perioada 2018-2020.

Pentru fiecare dintre femei, escrocul avea un alt nume: Marius, Răzvan, Nicu, Daniel.

Povestea era însă, în mare măsură, aceeași: un antreprenor de succes, care se trezea destul de repede cu conturile firmelor blocate.

De aici începea „asaltul”: individul cerea împrumuturi de la cele cărora le declara iubire veșnică, iar în funcție de disponibilitate, plusa. Unele femei s-au împrumutat de la prieteni, altele, de la părinți sau chiar și-au amanetat bijuteriile.

Reconstituind activitatea infracțională a lui Mola, anchetatorii au constatat că acesta nu se limita la „alesele inimii sale”.

Mola și-a „înmormântat” mama în viață pe banii victimei sale

El intra în cercul de rude sau prieteni ai victimelor și inventa noi povești.

Astfel, ar fi luat 50.000 de lei de la unchiul unei victime pentru un teren. Pe tatăl alteia ar fi promis că-l pensionează contra unei „atenții” de 1.000 de euro iar pe șapte prietene ale unei „iubite” le-a păgubit cu câte 1.500 de euro ca să le „angajeze” într-un spital de stat.

Una dintre femeile înșelate a plătit atât „internarea” mamei lui Mola la Viena, cât și costurile „repatrierii după deces” și „înmormântarea”.

Însă mama escrocului trăiește și în ziua de azi. În total, în ultimul dosar, anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 170.000 de euro.

Ca și mult mai cunoscutul escroc Simon Leviev, Mola își racola victimele de pe Tinder, însă „ilustrul” său mentor s-a dovedit mult mai prolific, reușind să dea „tunuri” de peste 10 milioane de euro în toată lumea.

Adauga un comentariu