Destinatii turistice

Castelul Muiderslot, cel mai faimos castel medieval din Olanda

Publicat: 21 feb. 2020

Castelul Muiderslot. Situat în regiunea Muiden din partea de nord a Olandei, Muiderslot Rijksmuseum este cel mai faimos castel medieval din tara Lalelelor.

Ansamblul arhitectural este așezat pe estuarul Vechtului. Bastionul a fost construit în anii 1280 de către contele Floris V, dar în 1296 a fost distrus de către Episcopul Willem van Mechelen.

Castelul Muiderslot. Taxe de trecere

Atunci când a ridicat castelul, Contele Floris V a avut un scop clar în minte: să oblige toți comercianții să plătească taxe de trecere, deoarece castelul era singura cale de a merge la Utrecht. Totuși, acest lucru nu a durat foarte mult. Astfel că după 16 ani (1296) contele a fost întemnițat în castelul sau și ucis în încercarea să de a scapă. După ce Floris V a murit, se presupune că nimeni nu a trăit în castel. Peste ani, Albrecht, Duce de Bavaria (de asemenea, conte al Olandei), a renovat (sau poate chiar reconstruit) castelul (70 de ani mai tărziu).

În anul 1433 noii locuitori ai castelului devin burgunzii. După moartea domnitorului burgund Karel de Stoute (1477), Amsterdam-ul a preluat conducerea castelului. În prezent, castelul construit în 1370 (pe ruinele primului castel), poate fi admirat în forma să perfecta. Muiderslot Rijksmuseum a avut de-a lulngul timpului mai multe roluri: reședință oficiala, tribunal și închisoare națională. Unul dintre cei mai faimoși castelani a fost scriitorul și poetul P.C. Hooft. (1609-1674).

Muiderslot Rijksmuseum poate fi vizitat în cea mai mare parte a anului.loading...

Adauga un comentariu