Stiri si curiozitati

Cât crește părul pe lună: Factorii care influențează procesul de regenerare a firelor de păr

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât crește părul pe lună Factorii care influențează procesul de regenerare a firelor de păr
Nu în ultimul rând, stilul de viață poate contribui la creșterea acestuia

Atunci când te întrebi cât crește părul pe lună trebuie să știi că acesta nu este într-o continuă creștere. Părul de pe cap crește într-un ritm ciclic. Fiecare folicul de păr trece prin faze de creștere și odihnă pe parcursul vieții sale. Din acest motiv, părul este actualizat în mod regulat. Faza de creștere, regresia și faza de repaus alternează. În medie, părul de pe cap trece prin toate fazele de 25 de ori.

În ultima fază, părul moare și cade, după care în locul lui crește unul nou. În același timp, stadiul de pierdere poate dura 2-3 luni după moartea celulei. Această perioadă se reduce din cauza expunerii la factori externi, precum șamponul folosit, frecarea de pernă și pieptănare. Trebuie să știi că în medie 80-100 de fire de păr cad pe zi.

femeie care se piaptana
Persoanele care suferă de afecțiuni la nivelul scalpului, vor suferi masiv de căderea părului

Cât crește părul pe lună: De ce depinde lungimea „bogăției capilare”?

Rata medie de creștere a părului este de 0,5 mm timp de o zi, adică 24 de ore. Astfel, timp de o lună, părul va crește cu aproximativ 70 de mm. Un fapt extrem de curios constă în faptul că părul femeilor crește mai repede decât cel al bărbaților. În prezența factorilor favorabili, acesta poate crește cu 10-20 de centimetri pe an. Prin urmare, în timpul vieții noastre, un om poate „produce” aproximativ 10 m de păr dacă îl conectezi într-o singură linie.

Pentru a înțelege cum crește părul, trebuie să știi de ce depinde creșterea lui. Rata de reînnoire a părului este afectată de structură și ereditate. De exemplu, părul la persoanele de naționalitate asiatică pot adăuga până chiar și până la 1,5 cm pe lună în lungime. Creșterea părului depinde și de vârstă. Cea mai activă perioadă de creștere are loc între 15 și 30 de ani.

femeie cu parul lung
De asemenea, creșterea părului depinde și de sexul persoanei

De asemenea, creșterea părului depinde și de sexul persoanei. Cum s-a menționat anterior, părul crește mai lent la bărbați decât la femei. Un factor ce influențează creșterea acestuia este sezonul. Vara procesul este accelerat din cauza aerului cald.

Nu în ultimul rând, stilul de viață poate contribui la creșterea acestuia. Nutriția, obiceiurile proaste, durata somnului pot afecta procesul de creștere. De asemenea, stresul, fondul hormonal și prezența bolilor cronice reprezintă factori care afectează structura părului. Trebuie să știi că părul este influențat și chimic. Vopsirea, ondularea, îndreptarea încetinesc viteza cu aproximativ 50 mm pe lună.

Persoanele care suferă de afecțiuni la nivelul scalpului, vor suferi masiv de căderea părului. Din cauza bubelor și a cojilor din cap, părul nu se mai poate dezvolta, este lipsit de vitamine și nu poate crește.

Cum să accelerezi procesul de creștere: Cele mai simple metode

Unul dintre motivele care provoacă o creștere lentă a părului este malnutriția. Aceasta duce la o deficiență de proteine, acizi grași polinesaturați, vitamine A, C, E și grupa B, precum și alte minerale.  Prin urmare, pentru creșterea normală a părului, este important să incluzi în dietă legume proaspete, cereale, ouă, alimente bogate în fibre, carne, pește, nuci și fasole.

femeie cu parul lung
Pentru a înțelege cum crește părul, trebuie să știi de ce depinde creșterea lui

În plus, buna funcționare a sistemului hormonal și nervos, precum și a tractului gastrointestinal, este importantă pentru creșterea părului. Atunci când te dezici că vrei să îți crești părul, trebuie să te asiguri și să nu permiți contaminarea severă a pielii scalpului. De exemplu, exacerbări frecvente ale dermatitei seboreice, psoriazis al pielii, dar și alte afecțiuni. Toate acestea duc la o inflamație cronică în jurul foliculului, iar într-o astfel de situație scalpului îi este dificil să producă păr.

Pentru recomandări privind spălarea și îngrijirea, cel mai bine este să consultați un medic, deoarece numai un specialist își poate da seama cum trebuie să crească corect părul. Specialistul va putea selecta produse farmaceutice și cosmetice în funcție de fiecare situație.

Atunci când te întrebi cât crește părul pe lună trebuie să te asiguri că nu folosești produse care să-l distrugă. De cele mai multe ori, părul este lipsit de viață și își încetinește procesul de creștere din cauza aportului uman. Astfel, pentru a te bucura de o bogăție capilară excelentă trebuie să te asiguri că nu folosești produse care ar putea să-i facă rău părului tău.

barbat care se piaptana
Rata medie de creștere a părului este de 0,5 mm timp de o zi


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu