Prima pagină » Sanatate » Bube în cap: Ce afecțiuni sunt provocate de îngrijirea necorespunzătoare a scalpului

Bube în cap: Ce afecțiuni sunt provocate de îngrijirea necorespunzătoare a scalpului

11 feb. 2022, 14:58,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă ai cruste, vezicule și bune în cap, trebuie să fii conștient de faptul că acest lucru poate fi un semn al unei probleme a organismului. Doar un dermatolog poate determina cu exactitate cauzele acestor simptome neplăcute. Un lucru este cert. Tratamentul acestor fenomene trebuie administrat de urgență.

Leziunile de pe scalp sunt un fenomen extrem de des întâlnit. Dacă bubele au apărut într-un număr mare, combinate cu mâncărime sau descuamarea pielii, este necesară apelarea rapidă la un specialist pentru examinare. Pe lângă mătreață și seboree, există o serie de alte probleme care nu pot fi evitate fără ajutorul unui specialist. Printre acestea se numără apariția de cruste uleioase pe piele, înroșirea anumitor zone și chiar căderea părului.

persoana care sufera de bube in cap

Acestea pot apărea din cauza tulburărilor hormonale

Bube în cap: Din ce cauză acestea apar

Leziunile de pe cap pot fi un simptom al mai multor probleme. Printre cele mai frecvente se numără reacția alergică. Astfel, se poate manifesta intoleranța la anumite alimente, precum și la componente ale produselor de colorare, spălare și fixare a părului.

Leziunile umede sau uscate de pe cap sunt un posibil semn de eczeme, seboree, psoriazis, impetigo sau alte boli dermatologice. Iar un alt posibil motiv din cauza căruia apare mâncărimea capului și rănile este prezența căpușelor sau a păduchilor.

Acestea pot apărea din cauza tulburărilor hormonale, malnutriție, bolilor ale tractului gastro-intestinal și îngrijirea necorespunzătoare a părului. Unele persoane suferă de bube deoarece manifestă unele tulburări autoimune, utilizând pe termen lung anumite medicamente. Este important să nu te supraîncarci emoțională, deoarece astfel sporești apariția unor noi bube.

persoana care sufera de bube in cap si aplica un unguent

Leziunile umede sau uscate de pe cap sunt un posibil semn de eczeme, seboree, psoriazis, impetigo sau alte boli dermatologice

Acestea pot apărea după utilizarea de produse cosmetice de calitate scăzută. De asemenea, abuzul de coafare și colorare pot spori dezvoltarea disconfortului. Specialiștii spun că majoritatea femeilor ignoră caracteristicile tipului de piele și aleg produse care provoacă probleme cu scalpul. Acestea pot apărea și din cauza unei temperaturi prea ridicate a apei atunci când îți speli părul.

Cum să scapi de disconfort: Remedii naturiste și medicamentoase pentru răni pe scalp

În cazul în care ai răni în cap, tratamentul poate fi prescris numai după ce a fost pus un diagnostic care a determinat apariția acestora. În caz contrar, este posibil să elimini doar semnele externe ale manifestării patologice.

De cele mai multe ori, afecțiunea poate fi identificată prin diagnosticare computerizată a pielii sau analize de sânge. Ulterior, datele cercetării sunt comparate cu concluziile obținute în urma analizei vizuale. Tratamentul, în funcție de diagnostic, presupune administrarea unor complexe de vitamine.

femeie care tine mainele in par

Acestea pot apărea după utilizarea de produse cosmetice de calitate scăzută

Medicii recomandă și antihistaminice, agenți antiparazitari și preparate de uz extern care conțin zinc, ketoconazol, clotrimazol, acid salicilic, sulfat de seleniu și altele. De cele mai multe ori, corticosteroizii se administrează în cazuri dificile. Unii specialiști recomandă și șampon pentru coji în cap, dar și proceduri de salon. Printre cele mai eficiente proceduri sunt mezoterapia, biocomplex-ul, terapia cu plasmă și tratamentul cu laser.

În plus, pentru a scăpa de bube în cap este recomandat să urmezi o dietă echilibrată. Pentru vindecare este necesar un somn bun și plimbări regulate în aer curat. Nu trebuie să subestimezi importanța îngrijirii corecte a părului și a scalpului prin utilizarea de produse care sunt selectate ținând cont de caracteristicile individuale.

persoana care sufera de bube in cap

Leziunile de pe scalp sunt un fenomen extrem de des întâlnit


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *