Cauți leacuri băbești pentru bătături? Ei bine, în articolul de astăzi, ți-am pregătit cele mai bune remedii, care te vor ajuta să scapi de bătături numaidecât.
Bătăturile reprezintă porțiuni de piele groasă, alcătuite din straturi de piele moartă, care nu s-au exfoliat și s-au comprimat între ele. De cele mai multe ori, acestea își fac apariția după ce pielea a intrat în contact cu obiecte solide. Se formează în zona unde talpa piciorului se întâlnește cu degetul mare, pe degetul mic (care suferă cel mai mult, deoarece este presat de majoritatea încălțărilor) și pe mâini, în podul palmei, imediat sub degete.
Nu doar că sunt inestetice, dar bătăturile sunt și extrem de dureroase. Din fericire, există câteva leacuri băbești, care te pot ajuta să scapi de disconfort și să îndepărtezi bătăturile.
Șase leacuri băbești pentru bătături
În ciuda tuturor medicamentelor care ne sunt la îndemână în ziua de astăzi, tot leacurile băbești ne garantează vindecarea. Fie că sunt pentru dureri de cap, pentru dureri de burtă sau pentru bătături, leacurile din străbuni nu sunt de lepădat. Iată care sunt cele mai bune leacuri pentru bătături.
În primul rând, aplică seara, pe locul afectat, cataplasme cu usturoi ras. Trebuie să repeți procedura, până când bătătura dispare.
De asemenea, taie o ceapă în două și pune-o la copt. Apoi, stropește-o cu oțet de mere și aplic-o pe bătătură. Fixeaz-o cu un pansament și las-o să acționeze pentru 12 ore.
Un alt mod eficient de a scăpa de bătătură este să o ungi cu ulei de ricin. Apoi, aplică un pansament cu propolis topit.
Seara, înainte de culcare, pune pe bătătură un pansament cu coajă de lămâie, pe care a rămas și puțin miez.
În final, aplică pe bătătură sucul unei tulpini proaspete de rostopască. Poți repeta procesul de două ori pe zi, până când bătătura nu va mai fi acolo.
De ce apar bătăturile?
De regulă, bătăturile apar din cauza încălțămintei, care este prea îngustă și prea dură. În timp, pielea se întărește și apar bătăturile. Tot ce trebuie să faci este să renunți la încălțămintea care ți-a pricinuit bătătura sau să o duci la cizmar, pentru a o înmuia.
Totodată, renunță să mai porți încălțăminte incomodă, în special pantofi înguști cu toc, în care degetele stau înghesuite sau sandale cu șnur între degete.
„Bătăturile apar în primul rând din cauza încălţămintei prea îngustă sau prea dură. În locul unde încălţămintea jenează, pielea se întăreşte şi în timp apar bătăturile. Dacă aveţi pantofi care vă jenează şi v-au făcut băşici, ar fi bine să nu îi mai purtaţi o perioadă şi să îi duceţi la cizmar să îi înmoaie. Există soluţii speciale.
Evitaţi încălţămintea incomodă, în special pantofii cu toc care sunt înguşti şi în care degetele de la picioare stau înghesuite. De asemenea sandalele sau şlapii care au acel şnur între degete pot leza pielea şi pot duce la bătături. Şi unghiile de la picioare dacă sunt lăsate să crească pot săpa în piele şi pot duce la bătături. Ele trebuie tăiate scurt după forma unghiei. Nu tăiaţi prea tare din colţuri, deoarece atunci când unghia va creşte va jena şi va face răni în piele.
De asemenea balerinii care sunt inguşti şi au talpa subţire por duce la apariţia bătăturilor“, a declarat Elena Dija, pedichiurist, pentru adevarul.ro.
E impropriu spus „leac băbesc” . Nu mai folosiți termenul căci el persuasiv negativ și nu reflectă realitatea.
În speță este vorba de medicini alternative mult mai vechi decât medicina alopată , care folosesc remedii naturale de echilibrare a organismului afectat. Și mă refer la fitoterapie, medicină naturistă, medicină tradițională chineză, Ayurveda, si inca multe altele.