Prima pagină » Actualitate » Cât mai costă o casă de 1000 metri pătrați și două terenuri intravilane de 2000 de metri pătrați: 7000 de euro – GALERIE FOTO

Cât mai costă o casă de 1000 metri pătrați și două terenuri intravilane de 2000 de metri pătrați: 7000 de euro – GALERIE FOTO

05 iun. 2021, 17:05,
BZI.ro, în Actualitate

Informaţii cu adevărat năucitoare ies la iveală într-un dosar extrem de greu de digerat. Vorbim despre faptul că un avocat a cumpărat o casă de 1000 de metru pătrați și două terenuri intravilane de 2000 de metri pătrați cu doar 7000 de euro. Informaţiile sunt cu atât năucitoare cu cât se pare că este vorba despre o combinaţie de zile mari cu ajutorul statului.

Jurnaliştii de la antena3 au prezentat un paradox întâlnit în România zilelor noastre când, proprietăţi în valoare de 3 milioane de euro au fost vândute cu doar 7000 de euro.

Cât mai costă o casă de 1000 de metri pătraţi într-o zonă bună?

Constantin Ninel Potârnă a fost candidat pentru cea mai înaltă funcţie în stat. În 2009 a candidat, fără succes la Președenția României. Acesta acuză o adevărată mafie imobiliară în care ar fi implicaţi judecători şi procurori dar şi angajaţii ANAF. Se pare că omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi a fost executat silit pentru un presupus prejudiciu evaluat la 20 de milioane de euro.

Cel care a fost condamnat nu a recunosct niciodată prejudiciul şi susţine că a fost o victimă a sistemului mafiot. Din închisoare, conform antena3.ro, omul de afaceri a aflat că s-a făcut o greşeală de calcul. Totuşi, una peste alta se pare că ANAF a început executarea silită a acestuia.

I s-a pus sechestru pe o vilă, dar şi pe două terenuri din Târgu Jiu. Cele trei imobile sunt evaluate la, atenţie, 3 milioane de euro. Doar că socoteală de pe hârtie nu corespunde cu cea reală.

Astfel spus, după ce s-a ajuns la executarea silită, cumpărătorul, un avocat, a achitat pentru cele trei bunuri suma totală de 7000 de euro. ANAF a reușit să vândă cele trei proprietăți cu doar șapte mii de euro. Adică a recuperat 0,004% din prejudiciu.

„Ei sunt samsari de case, de vile și știu exact când e licitația, știu tot. Sunt de-ai casei.”, spune Ninel Potârcă.

I s-a oferit să îşi cumpere proprietăţile cu sute de mii de euro

În altă ordine de idei, avocatul din Craiova, cel care a cumpărat casa de 1000 de metri pătraţi şi cele două terenuri de 2000 de metri pătraţi a venit cu o propunere şocantă. I-a spus omului de afaceri condamnat la închisoare să îi achite suma de 150.000 de euro pentru a reintra în posesia bunurilor confiscate:

„Dacă vreau să cumpăr, să le plătesc 150 de mii de euro. Voi ați cumpărat cu șapte mii și vreți să vindeți cu 150 de mii. Vă îmbogățiți pe nedrept.

Acelaşi avocat a cumpărat incă 4 proprietăţi

Lucrurile par să ducă spre un absurd greu de imaginat. Acelaşi avocat, în aceeaşi zi, a cumpărat incă patru proprietăţi executate. Toate bunurile au fost cumpărate cu suma totală de 100.000 de euro. Păgubitul este un alt om de afaceri care a fost condamnat la 2 ani de închisoare tot din Târgu Jiu. ANAF i-a pus sechestru pe o proprietate care valorează 1 milion de euro şi care a fost vândută cu 13.000 de euro. După ce statul i-a vândut proprietatea pe o sumă infimă, proprietarul a venit la negociere.

„A luat legătura cu mine și mi-a zis că trebuie să ne întâlnim că nu îi trebuie casa. Mi-a zis clar că trebuie să le dea celor din Comisie. O casă de aproape un milion de euro s-o iei cu 13 mii de euro? Asta e bătaie de joc. M-au prejudiciat și pe mine și statul.”, spune omul de afaceri.

Procurorii şi judecătorii sunt complici?

În toată situaţia de fată nu se poate să nu se pună întrebarea dacă nu cumva procurorii români, dar şi judecătorii au început să vâneze oamenii de afaceri din România. Faptul că asemenea proprietăţi au fost vândute la un preţ derizoriu este evident iar o altă întrebare legitimă se poate traduce prin: Ce li s-a oferit procurorilor şi judecătorilor care au dat asemenea verdicte? Bani, promovări? Li s-a propus ceva?

Vom reveni!

Sursă foto: captură antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *