Culinar

Cât se fierb ouăle de prepeliță. Tot ce trebuie să știi despre păstrarea și gătirea acestora

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât se fierb ouăle de prepeliță. Tot ce trebuie să știi despre păstrarea și gătirea acestora
Este bine să știi că ouăle de prepeliță nu se strică

Atunci când gospodinele doresc să pregătească o salată se întreabă cât se fierb ouăle de prepeliță. Ouăle de prepeliță sunt de dimensiuni mici, au culoarea cojii pestrițe și cântăresc până la 18 g. Sunt bogate în oligoelemente care îmbunătățesc funcția creierului și protejează organismul de infecții. Valoarea energetică a ouălor de prepeliță este de 168 kcal la 100 g de produs.

Albușul oului de prepeliță este format din 85% apă, pe când gălbenușul din 2/3 din grăsime și 1/3 din proteine ​​dizolvate în apă. În plus, oul conține minerale, printre care fierul este lider. Timpul de gătire pentru ouă depinde de metoda de gătit și de rezultatul final.

mai multe oua de prepelita pe masa si in farfurie
Albușul oului de prepeliță este format din 85% apă, pe când gălbenușul din 2/3 din grăsime și 1/3 din proteine dizolvate în apă

Cât se fierb ouăle de prepeliță. Timpul necesar pentru un gălbenuș tare

Se fierb ouăle de prepeliță într-o cratiță pe aragaz. Dacă pe acestea le pui într-un săculeț special, acestea vor avea nevoie de 1 minut pentru a fi gata. Însă, trebuie să știi că ouăle de prepeliță se mai lasă 2 minute în apă clocotită. Dacă vrei un ou fiert moale, atunci trebuie să ții ouăle în apa clocotită 2 minute. Iar pentru fiert tare, 4-5 minute. Pentru a găti ouăle de prepeliță în cuptorul cu microunde, setați cronometrul pentru 3 minute la putere medie.

Pentru a ajunge la tipul de ouă pe care doriți să le fierbeți, scoateți ouăle răcite din frigider înainte de a le fierbe și lăsați-le în cameră timp de 20 de minute pentru a le încălzi la temperatura camerei. Astfel, pentru a fierbe ouăle de prepeliță puneți ușor ouăle de prepeliță într-o cratiță. Umpleți cu apă rece, astfel încât nivelul lichidului să fie la 2-3 cm deasupra vârfului ouălor.

mai multe oua de prepelita cu timp diferit de fierbere
În plus, oul conține minerale, printre care fierul este lider

Adăugați 0,5 lingurițe în apă de sare. Se pune oala cu ouă la foc mare și se aduce la fierbere. Reduceți focul la mediu și fierbeți timp de 1 până la 5 minute, în funcție de ce ouă dorești să obții. După gătire, puneți ouăle într-un vas cu apă rece timp de 5-10 minute să se răcească.

Cum se consumă ouăle de prepeliță. Cum să pregătești deliciul în microundă

Ouăle de prepeliță fierte decojite pot fi consumate la fel ca și faraonii egipteni, deoarece acestea sunt extrem de bogate în zinc. Acestea se adaugă și în salate, folosite la decorarea sandviciurilor și tartinelor. Ouăle de prepeliță vor fi un bun plus la meniul de dietă.

doua tartine cu oua de prepelita pe o farfurie
Acestea se adaugă și în salate, folosite la decorarea sandviciurilor și tartinelor

Este bine să știi că ouăle de prepeliță nu se strică. Dacă gazda uită de tava cu ouă din frigider, acestea nu se vor putrezi, ci se vor usca. În Enciclopedia Culinară, se spune că ouăle de prepeliță trebuie păstrate la temperatura camerei de 18-23 °C, produsul este păstrat până la 30 de zile, la frigider la o temperatură de 3-7 ° C,  până la 2 luni.

Mulți se tem că ouăle din coajă sub influența undelor electromagnetice se vor extinde și sparge instantaneu, iar proteina și gălbenușul se vor împrăștia. Acest lucru nu se întâmplă cu ouăle de prepeliță. Dimensiunea mică a ouălor vă permite să le gătiți în cuptorul cu microunde fără complicații. Undele electromagnetice încălzesc produsul cu 3 cm și acest lucru este suficient pentru ca un ou de prepeliță să fie fiert tare. Acestea sunt recomandate spre consum îndeosebi atunci când suferi de monocite scăzute.

Din moment ce știi cât se fierb ouăle de prepeliță trebuie să știi ce să faci cu acestea după fierbere. Ouăle fierte se pun în apă rece. Ca rezultat, apare o diferență de temperatură în camera interioară a oului și o coajă subțire care acoperă masa proteică se desprinde foarte ușor.

mai multe oua de prepelita pe o farfurie langa o iarba
Timpul de gătire pentru ouă depinde de metoda de gătit și de rezultatul final

 

Adauga un comentariu