Sanatate

Câte kilograme se slăbește cu postul intermitent: Modul în care vei ajunge rapid la o talie de viespe

Publicat: 22 feb. 2022
o salata langa un ceas si un metru
Omul de știință a investigat procesul de autofagie

Tot mai multe femei se întreabă câte kilograme se slăbește cu postul intermitent. Unii specialiști susțin că această modalitatea de a slăbi prelungește tinerețea și îmbunătățește starea de spirit. Postul intermitent este o dietă care presupune mâncatul doar la anumite ore.

Astfel, această dietă presupune să mănânci doar 4 ore pe zi sau 8 ore. Dar și în anumite zile, de exemplu 5 zile pe săptămână. În restul timpului, ar trebui să uiți de mâncare, limitându-te la băuturi. De cele mai multe ori, sunt permise ceaiurile, apa desigur sau sucurile de legume și fructe. În 2017, postul intermitent a devenit o tendință virală în „Silicon Valley”. Se știe că managerii de top ai marilor companii organizează greve ale foamei corporative, ținând diete împreună cu angajații săi. Și această nebunie a fost precedată de Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie, primit în 2016 de japonezul Yoshinori Osumi.

ceas pe o farfurie langa tacamuri
Această dietă presupune ca o zi sau o săptămână să fie împărțită în două perioade de timp

Câte kilograme se slăbește cu postul intermitent: Ce presupune această dietă

Omul de știință a investigat procesul de autofagie. Acesta este un mecanism prin care celulele vii scapă de proteinele și organitele defecte. În timpul cercetării, Yoshinori Ohsumi a descoperit că gradul de autofagie, adică viteza de a scăpa de „gunoiul” acumulat în organism, depinde de nivelul de energie din celule. Când există puțină energie, ea distruge proteinele deteriorate, făcându-le o sursă de energie.

Osumi a efectuat cercetări și despre efectul drojdiei pentru pâine în procesul de slăbire. Iar cei din Silicon Valley au decis să experimenteze această metodă pe propriile lor organisme. Și se pare că le-a plăcut.

femeie care manca salata si pe fon are un ceas
Osumi a efectuat cercetări și despre efectul drojdiei pentru pâine în procesul de slăbire

Această dietă presupune ca o zi sau o săptămână să fie împărțită în două perioade de timp. Într-o perioadă, poți mânca orice vrei. În celălalt, nu poți face altceva decât să bei apă sau alte lichide. În funcție de modul în care aceste intervale de timp se corelează, postul intermitent este împărțit în mai multe tipuri. De asemenea, și numărul de kilograme de care poți să scapi depinde de tipul de dietă pe care îl alegi să-l urmezi.

Tipurile de post intermitent: Cele patru moduri de a ajunge la kilogramele dorite

Prima schemă presupune 16 ore de post și 8 ore pentru a mânca. De exemplu, o persoană poate mânca între 10 și 18 ore din zi, luând 3-4 mese în această perioadă. În restul timpului trebuie să consumi doar băuturi.

Aceasta este una dintre cele mai îngăduitoare opțiuni a postului intermitent. Astfel, 14 ore de post alternează cu 10 ore când poți mânca orice. Aproape toată lumea poate face acest regim, fiind foarte ușor de introdus într-un program zilnic. Poți mânca ce vrei de la 10:00 până la 20:00.

o farfurie sub forma de ceas si alimente pe ea
Acesta este un mecanism prin care celulele vii scapă de proteinele și organitele defecte

O variantă destul de radicală, care presupune un post zilnic între mese. Astfel, dacă iei micul dejun la 11:00, data viitoare vei mânca la ora 11:00 a doua zi. Spre deosebire de modurile enumerate mai sus, această opțiune ar trebui abordată cu mai multă atenție. De asemenea, specialiștii recomandă să nu se recurgă la mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână la această modalitate de slăbire.

Schema de slăbire, dezvoltată de Michael Mosley, autorul cărții „The Fast Diet”, sugerează că 5 zile pe săptămână poți mânca ce vrei, iar 2 zile, trebuie să te limitezi cât mai mult. Cu toate acestea, nu vorbim neapărat despre o respingere completă a alimentelor. Însă, nu poți consuma mai mult de 500 de kcal.

Atunci când te întrebi câte kilograme se slăbește cu postul intermitent trebuie să știi că datorită intervalelor de post destul de lungi, organismul primește mai puține calorii, ceea ce afectează rapid talia și șoldurile. Potrivit studiilor, cu ajutorul postului intermitent vei pierde în medie cu 3-8% din grăsime în 3-24 de săptămâni. Cu toate acestea, efectul dietei nu se limitează doar la subțire.

un ceas pe o farfurie langa o furculita si un cutit
Astfel, această dietă presupune să mănânci doar 4 ore pe zi sau 8 ore


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 
Adauga un comentariu