Actualitate

Categoriile de români care vor putea primi, lunar, câte 2500 de lei. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Publicat: 25 sept. 2022
Categoriile de români care vor putea primi lunar câte 2500 de lei. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească
Statul este dispus să ofere câte 2500 de lei, lunar, pentru persoanele care au o situație financiară dificilă

Sunt vești bune pentru români! Lunar, aceștia ar putea să primească de la stat suma de 2500 de lei. Însă, pentru a intra în posesia banilor, aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții. Iată detalii mai jos, în articol.

Sunt vești importante pentru români. Statul este dispus să ofere câte 2500 de lei, lunar, pentru persoanele care au o situație financiară dificilă. În acest sens, firmele care angajează persoane vulnerabile, precum șomerii, și care le ajută să se integreze pe piața muncii, vor putea primi suma respectivă. De asemenea, firma trebuie să angajeze persoanele pe termen lung.

Marcel Boloș a vorbit despre această măsură de ajutorare a persoanelor vulnerabile

Banii respectivi vor fi oferiți pentru o perioadă de un an de zile. Însă, pentru ca o persoană să poată intra în posesia sumei lunare de 2500 de lei, trebuie ca postul oferit de firmă să fie activ cel puțin 18 luni.

„Ne confruntăm cu următoarea situație: Pe fondul condițiilor dificile generate de criza economică la care se adaugă progresul tehnologic și, nu în ultimul rând, îmbătrânirea populației, economia românească trebuie să gestioneze probleme serioase în domeniul utilizării forței de muncă, cu o serie de distorsiuni pe piața muncii, care se traduc prin coexistența unui deficit de forță de muncă.

Venim cu acest pachet de măsuri personalizate de 117 milioane de euro pentru a răspunde nevoii de creștere a gradului de informare şi educare a populației, adresate mai ales celor vulnerabili. În același timp, reușim astfel să susținem meseriile de bază din economia națională”, a spus Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Comentarii
  • In loc de INVESTITII dati bani pe proiecte prin care se FRAUDEAZA la greu.Domnule Ministru BOLOS care sunt meseriile de baza din Economia Nationala ,nu cumva Vanzatorii din Multenationale pe care nu mai stiti cum sa le subventionati ? de 30 ani toate guvernele refuza sa faca INVESTITII pentru ca ROMANIA sa fie societate de consum pentru ca altii sa PROSPERE si noi sa traim in SARACIE asa suntem foarte usor de Manevrat pentru a VOTA. De ce nu absorbim Banii din Fonduri Europene simplu acestia trebuie justificati cu documente pentru activitati reale altfel vine DNA. Sper ca acest mesaj sa nu fie respins de catre cei care gestioneaza Site-uri.

Adauga un comentariu