Prima pagină » Cancan » Câţi bani câştigă, de fapt, Carmen Iohannis. Prima Doamnă a ţării este profesoară la o şcoală din Sibiu

Câţi bani câştigă, de fapt, Carmen Iohannis. Prima Doamnă a ţării este profesoară la o şcoală din Sibiu

05 ian. 2021, 12:09,
BZI.ro, în Cancan

Chiar dacă este Prima Doamnă a ţării, Carmen Iohannis este o fire retrasă care nu preferă lumina reflectoarelor. În timp ce soţul ei îşi exercita atribuţiile de şef al statului în Bucureşti, ea prefera să stea la Sibiu unde lucrează, fiind profesoară la un cunoscut liceu din oraş. În rândurile de mai jos vom descoperi câţi bani câştigă,de fapt, Carmen Iohannis.

Câţi bani câştigă, de fapt, Carmen Iohannis

Chiar dacă este înconjurată de persoane importante, Carmen Iohannis alege să fie o prezenţă foarte discretă. Soţia preşedintelui României este de ani de zile profesoară, iubeşte foarte mult copiii şi meseria pe care o face! Din punct de vedere financiar nu primeşte o sumă colosală, dar dragostea pentru copii şi educaţie este pusă pe un piedestal. Conform unei declaraţii de avere a preşedintelui ţării de anul trecut, Carmen Iohannis a obţinut ca profesor suma de 43.450 de lei, suma fiind raportată la anul fiscal precedent. Salariul primit era de aproximativ 3620 de lei pe lună.

Conform declaraţiei de avere postată AICI, soţia preşedintelui a moştenit şi un apartament de 67 de metri pătraţi în Sibiu, iar Preşedintele României are mai multe surse de venit decât soţia sa! Preşedintele Klaus Iohannis ar încasa salarii care cumulat ajung la suma de 179.735 de lei. De asemenea, activitatea sa editoriala îi aduce încasări de 1.275 de lei de la editura Curtea Veche. Câştigă din drepturi de autor pentru cele trei volume ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile romană şi engleză.

Cum l-a cunoscut Carmen Iohannis pe soţul ei

Preşedintele României şi Prima Doamnă au o căsnicie care durează de peste 30 de ani. Atunci când s-au cunoscut, Carmen Iohannis avea 22 de ani, iar viitorul ei soţ era cu un an mai mare. Amândoi erau studenţi şi au ajuns să se ştie datorită unor prieteni comuni. Până să facă marele pas, au avut o relaţie destul de lungă. De-abia după 7 ani s-au căsătorit, în 1989.

Până atunci, s-au ocupat de cariere. Amândoi au fost profesori în Sibiu, iar după căderea comunismului, şi-au continuat meseria în cadrul liceelor pe care le-au absolvit. Mai exact, Prima Doamnă a terminat Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, în timp ce Klaus Iohannis a absolvit Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”, din acelaşi municipiu.

Ce religie au Klaus şi Carmen Iohannis. Puţini romani ştiu asta

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, şi prima doamnă sunt destul de discreţi în ceea ce priveşte viaţa lor privată. Totuşi, un detaliu care i-a pus mereu pe gânduri pe romani este ce religie au, de fapt, cei doi.

Klaus Iohannis nu este ortodox şi, de altfel, nici soţia lui nu este de această credinţă. Preşedintele României este membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana. Aşadar, şeful statului este de religie luterană şi face parte dintr-o minoritate etnică şi religioasă.

Nici soţia lui Klaus Iohannis nu este de aceeaşi religie că majoritatea romanilor. Astfel, Carmen Iohannis este romano-catolică, ea fiind crescută într-o familie cu această religie. Aceasta s-a născut în judeţul Mureş, în satul Santu, părinţii ei fiind înstăriţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *