National

Câți bani primești de la APIA pe hectar. Vei rămâne uluit

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câți bani primești de la APIA pe hectar. Vei rămâne uluit
APIA, prescurtarea a Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură oferă subvenții

În fiecare an fermierii se întreabă câți bani primești pe hectar din partea APIA. Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) oferă subvenții agricultorilor pentru a nu avea impresia că muncesc pe degeaba.

Câți bani primești de la APIA pe hectar

Cu toții știm că agricultura din România nu mai este ce a fost odată, însă cu toate astea, mii de fermieri din întreaga țară vor să demonstreze în fiecare an că România încă mai poate produce fructe, legume, cereale, etc. Trebuie să recunoaștem că misiunea lor este una foarte dificilă, mai ales pentru că vorbim despre condiții meteo diferite față vremurile când țara noastră era cunoscută pentru agricultura de succes.

Fermierii care încă îndrăznesc să mai cultive câte ceva se bazează în cea mai mare parte pe subvenții provenite de la stat prin intermediul APIA. Aceștia oferă mai multe tipuri de subvenții: sprijinul de bază pentru venit în scopul sustenabilităţii –BISS, sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilităţii – CRISS, sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri – CIS-YF, creşterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte, creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate și multe altele. Aceste subvenții au rolul de a susține efortul fermierilor și de a-i ajuta să își continue munca. Totodată, prin intermediul acestor sume, agricultorii nu vor trăi cu impresia că fac muncă pe degeaba.

În general, subvenţia APIA este situată undeva la câteva zeci de euro pentru hectar, însă totul depinde de bugetul avut de autorităţi la dispoziţie. Conform ultimelor date, cuantumul unei subvenții este de 73 de euro pe hectar.

Cum se măsoară hectarul

Toată suprafața agricolă de pe teritoriul României se raportează, cel mai adesea, în hectare. Hectarul este unitatea de măsură cel mai des folosită pentru terenuri, pentru a prezenta dimensiunea, mărimea unei proprietăți.

Un hectar are 10.000 de metri pătrați. Asta înseamnă că metrul pătrat ca unitate de măsură corespunde unei suprafețe egale cu un metru în lungime și un metru lățime. Astfel, 4 hectare înseamnă 40.000 de metri pătrați iar 10 hectare înseamnă 100.000 de metri pătrați.

Un hectar este de asemenea echivalentul a 2.471 de acri. Acrul este folosit ca unitate de măsură mai ales în țările în țările de limbă engleză, foste colonii sau nu ale Angliei sau ale Marii Britanii. Un acru este suprafața egală cu aproximativ 4.047 metri pătrați și cu 0,40 hectare în referințele internaționale.

Adauga un comentariu