National

Câți candidați au fost prezenți la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020

Publicat: 22 iul. 2020
Câți candidați au fost prezenți la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020

Astăzi, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.  Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Câți candidați au fost prezenți la examenul de definitivare în învățământ

Dintre cei 6.776 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 6.480 de candidați. Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați 8 (opt) candidați. 296 de candidați au absentat.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 433 de candidați au decis să se retragă din motive personale. În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Examenul de Definitivat 2020 la Iași

La Iași, astăzi, 22 iulie 2020 are loc proba scrisă la examenul de Definitivat 2020. La Iași sunt înscriși 425 candidați, iar 28 de dosare au fost invalidate! Testul este programat la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Rezultatele finale vor fi publicate pe 4 august

Pentru proba scrisă la examenul de Definitivat 2020 la Iași, programată astăzi, 22 iulie 2020, sunt înscriși 425 candidați, care vor fi obligați să respecte măsurile de distanțare socială și fizică, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 . Concursul are loc pe 22 iulie la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, respectiv Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 4 august.

Examenul de Definitivat 2020 în învățământ este o formă de perfecționare, o etapă importantă în cariera didactică

Pentru anul școlar 2019-2020, cadrelor didactice care susțin examenul pentru Definitivat în învățământ  li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, precizează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Examenul de Definitivat în învățământ este o formă de perfecționare, o etapă importantă în cariera didactică, întrucât este o primă treaptă obligatorie ce deschide drumul spre un parcurs profesional de succes. Referitor la candidații înscriși la examenul național de Definitivat în învățământ sesiunea 2020 care nu au susținut nicio inspecție de Definitivat în anul școlar 2019-2020, aceștia vor depune o cerere de recunoaștere, respectiv echivalare a ultimei inspecții susținute în calitate de cadrul didactic calificat.

 

Adauga un comentariu