Stiri medicale

SARS-Cov-2 coronavirus: varianta sa D614G, mai infecțioasă, îi îngrijorează pe cercetători

Publicat: 04 iul. 2020
SARS-Cov-2
Varianta noua de SARS-Cov-2, mai contagioasa

Varianta noua de SARS-Cov-2, mai contagioasa. Un studiu publicat joi de revista americană de biologie Cell sugerează că o mutație a coronavirusului care a provocat epidemia Covid-19 poate fi mai contagioasă decât forma sa inițială. Aceste rezultate nu au fost încă confirmate.

La nivel global, varianta D614G a coronavirusului SARS-CoV-2 care cauzează boala Covid-19 este acum mai răspândită decât forma sa inițială (D614), identificată în China la sfârșitul lui decembrie 2019. Potrivit unui studiu publicat joi, 2 iulie, în prestigioasa revistă americană Cell (1), variația genomului viral ar îmbunătăți capacitatea coronavirusului de a infecta celulele umane (în culturi celulare în condiții de laborator).

Varianta noua de SARS-Cov-2, mai contagioasa

Varianta D614G ar modifica ușor, dar eficient, glicoproteina „spike” care iese de la suprafața virusului și pe care acesta din urmă o folosește pentru a pătrunde în celulele umane.

„Această mutație a fost adusă la cunoștința noastră la începutul lunii aprilie, pentru că am observat un tipar repetitiv izbitor. În întreaga lume (chiar și atunci când in epidemiile locale au circulat multe cazuri de forma inițială), puțin timp după ce varianta D614G a fost introdusă într-o regiune, a devenit forma larg răspândită”, a declarat Bette Korber, biolog al laboratorului național Los Alamos și autor principal al studiului.

Mutațiile virusului sunt urmarite de oameni de știință din întreaga lume. Ei analizează componentele genetice ale virusului și își împărtășesc rezultatele pe o bază de date internațională: GISAID (care include în prezent peste 30.000 de analize), potrivit Sante Magasine.

Un prim studiu controversat

În aprilie, cercetătorii de la Laboratorul Național Los Alamos din New Mexico și Universitatea Duke din Carolina de Nord (în parteneriat cu grupul de cercetare „Covid-19 Genomics UK” de la Universitatea din Sheffield) au analizat probele din genomuri publicate pe GISAID. Primele observații au fost puternic criticate pentru lipsa lor de soliditate. Prin urmare, oamenii de știință au efectuat lucrări suplimentare la cererea editorilor revistei Cell pentru a demonstra că cea mai mare contagiozitate a virusului nu o o întâmplare.

„Studiul lansat astăzi confirmă faptul că mutația D614G a devenit dominantă între diferitele tulpini în circulație. De asemenea, confirmă faptul că această variantă este mai infecțioasă în condiții de laborator”, spune Dr. Astfelhan de Silva, lector clinic în boli infecțioase, care a condus analiza datelor la Universitatea din Sheffield.

„Virusul SARS-CoV-2 are o rată generală scăzută de mutație (mult mai mică decât virusurile care provoacă gripa și HIV-SIDA). Varianta D614G pare să facă parte dintr-un set de patru mutații legate”, notează Science Daily.

Comentarii
  • MOARTE CHINEI COMUNISTE, ESTE ADEVARAT CA NOUA TULPINA ESTE MULT MULT MAI CONTAGIOASA , F ADEVARAT, SA SPERAM CA VIRUSUL SE VA INTOARCE IN CHINA CRIMINALA CU TOATE TULPINILE SI VA OMORA CHINA CARE A PRODUS VIRUSUL ADICA MAMA CARE L-A FACUT IN LABORATOR SI L-A PROGRAMAT, SI VIRUSUL ESTE OBOSIT SA SE PLIMBE IN TOATA LUMEA SE VA INTOARCE LA ORIGINE LA CHINA CA O ARMA CA UN BUMERANG

  • DA DA ESTE FFFFF ADEVARAT , FFF PERICULOS ASA A FOST PROGRAMAT VIRUSUL DE CHINA CAND L-A FACUT SA AIBA FF MULTE TULPINI SI MUTATII PANA VA OMORA CEL PUTIN 1 MILION DE OAMENI.MOARTE CHINEI CARE A INVENTAT VIRUSUL SI L-A RASPANDIT IN TOATA LUMEA. CAND SE TERMINA PANDEMIA CHINEZEASCA CA NE AM SATURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT MOARTE CHINEI, SA SPERAM CA COVID CHINEZESC SE VA INTOARCE LA MAMA ACASA ADICA IN CHINA VIRUSUL COVID CHINEZESC SI VA DISTRUGE TOATA CHINA SI CHINEZII CA UN BUMERANG, DOAMNE AJUTA SA MOARA CHINA SI TOTI CHINEZII NU NOI

  • STIM CA ESTE ADEVARAT!ASTA AR FI COVID 20 MAI PERFORMANT??????????/// URMEAZA SI COVID 21,22, 23…. ALT RA, HAT CHINEZESC SI MAI PERFORMANTE????? CHINA A MERITAT HIROSHIMA. AFARA TOTI CHINEZIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DIN ROMANIA!!!!! VIN AICI IN ROMANIA SA FACA AFACERI CHINEZIII DUPA CE NE-AU OMORAT CU BOMBA BIOLOGICA , MARS CHINEZARAIE DIN ROMANIA!!!!!

Adauga un comentariu