Local

O ieşeancă de 85 ani cu mai multe afecţiuni s-a vindecat de COVID-19. Medicii i-au dat vestea cea bună după săptămâni de internare

Publicat: 06 mai 2020

La nivelul județului Iași s-au vindecat 101 persoane. Ultima persoană externată din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Iași este o femeie, în vârstă de 85 de ani.

„O femeie în vârstă de 85 de ani, diagnosticată cu afecţiuni cronice, a fost externată ieri de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi după ce rezultatele de laborator au confirmat faptul că s-a vindecat de COVID-19. Pacienta provenea din Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, fiind transferată la Iaşi pe data de 22 aprilie 2020, după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat în luna aprilie o anchetă epidemiologică la Secţia de Îngrijiri Paliative şi a testat toţi pacienţii internaţi în această secţie. Din cele 48 de teste efectuate, 12 pacienţi au fost confirmaţi pozitiv şi prin urmare s-a dispus internarea acestora la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
Având în vedere rezultatele negative pentru noul coronavirus, femeia în vârstă de 85 de ani s-a întors ieri la Secţia de Îngrijiri Paliative de la unitatea medicală din Paşcani.
La nivelul judeţului Iaşi, pe data de 5 aprilie 2020, datele centralizate evidenţiau faptul că 101 de persoane au fost vindecate şi externate după testarea negativă pentru COVID-19.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu