Local

Cauzele incendiului devastator din Tătărași. O posibilă mână criminală a distrus fabrica Timtex Company SRL din Iași (EXCLUSIV)

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cauzele incendiului devastator din Tătărași. O posibilă mână criminală a distrus fabrica Timtex Company SRL din Iași EXCLUSIV
Cauzele incendiului devastator din Tătărași au ajuns la poliție, instituție care anchetează o posibilă mână criminală la fabrica Timtex Company SRL din Iași

Pompierii ieșeni au stabilit cauzele incendiului din Tătărași din luna mai 2020. Flăcările care au mistuit fabrica de textile Timtex Company SRL din Iași puteau porni și de la o sursă intenționată. Cazul a fost preluat de Poliția Iași. Flăcările au mistuit întreaga fabrică în câteva ore, incendiul fiind vizibil de la kilometri depărtare

Recent, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au stabilit cauzele probabile ale incendiului devastator din cartierul Tătărași. Incendiul din 27 mai 2020 a mistuit întreaga suprafață a fabricii, pompierii luptându-se ore întregi cu flăcările. În urma anchetei derulate de cei de la ISU Iași au fost determinate trei cauze posibile. Printre acestea se află și folosirea intenționată a unei surse de aprindere. Raportul a fost finalizat recent, asta și pentru că incendiul a fost extrem de puternic.

„Raportul a constatat trei cauze posibile în urma incendiului din cartierul Tătărași. Una din cauze ține de un cablu electric defect, o altă cauză este legată de mijloace electrice lăsate sub tensiune. O a treia cauză posibilă ține de folosirea intenționată a unei surse de aprindere. Ancheta din partea Inspectoratului a fost finalizată, situația ajungând la poliție. Dacă se constată faptul că a fost folosită o sursă intenționată, poliția poate cere date suplimentare”, a susținut plt. maj.

Gabriel Covăsneanu, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Incendiul devastator din Tătărași va fi anchetat de Poliția Iași. Detaliile din spatele unui dezastru ecologic

După ce pompierii de la ISU Iași au anunțat cauzele incendiului din Tătărași, dosarul a fost preluat de poliție. Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat că ancheta continuă în cazul incendiului devastator care a avut loc recent în cartierul Tătărași.

„Cercetările continuă în cadrul Secției IV de Poliție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor care se impun”, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ceea ce s-a întâmplat la fabrica Timtex Company SRL din strada Vântu a ajuns la poliție imediat după finalizarea anchetei de la ISU Iași. Pompierii au determinat cele trei cauze posibile în urma incendiului uriaș de la fabrica de textile, ancheta fiind însă una destul de greoaie din cauza amplorii evenimentului.

Dezastru în cartierul Tătărași: Opt ore a ars fabrica Timtex Company SRL

Incendiul din 27 mai 2020 de la Fabrica Timtex Company SRL Iași s-a extins și la câteva case din apropiere, suprafața afectată fiind de aproximativ 250 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat victime, totul fiind estimat la pagube materiale. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale și o autoscară ale ISU Iași. După opt ore, focul a fost lichidat de către pompierii ieșeni. Timtex Company SRL este o societate ce are ca obiect de activitate fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie. Firma este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în anul 1994. Incendiul a fost lichidat cu greutate pentru că materialele textile se aprindeau foarte repede, iar fumul îngreuna intervenția pompierilor din cadrul ISU Iași.

Adauga un comentariu