Titlurile zilei

Incendiu puternic la fabrica Timtex Company SRL din Iași. Ore întregi s-au luptat pompierii cu flăcările care s-au extins la casele vecine – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 mai 2020
Din fabrica de confecții Timtex Company SRL din Iași nu a mai rămas nimic în urma incendiului devastator
Fabrica Timtex Company SRL cuprinsă de flăcări

Incendiu puternic la o fabrică de textile din Iași. Flăcările au distrus totul în cale, iar patru case au fost afectate. Ore întregi s-au luptat pompierii pentru a lichida incendiul, dar, din nefericire, nu au putut salva nimic din clădire. Același imobil ar mai fi ars o dată acum mai bine de 20 de ani. Ceea ce s-a întâmplat ieri a ridicat multe semne de întrebare vecinilor, iar unele voci susțin că în locul ruinelor urmează să răsară un bloc.

Incendiu puternic la fabrica Timtex Company SRL din Iași. Ore întregi pompierii s-au luptat cu flăcările care au mistuit totul în cale. Ieri după-amiază, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că o clădire s-a aprins pe stradela Vântu numărul 3. Imediat mai multe echipaje de prim-ajutor au ajuns la locul indicat. Incendiul se manifesta deja violent, iar pompierii ajunși la fața locului au cerut întăriri. În câteva minute zona era împânzită de pompieri, jandarmi și polițiști. Flăcările au cuprins fabrica Timtex Company SRL în totalitate. Timtex Company SRL este o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr. 3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în 1994. Dănuț Timofti nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliștilor, însă vecinii bărbatului au ținut să precizeze că ceea ce se întâmpla la fabrică nu era tocmai în regulă.

„Nu avea documente, nimic, nu plătea angajații… Nu știu cum de nu a venit nimeni aici până acum”, a spus un vecin de-al bărbatului.

UPDATE 27 MAI 2020:  Incendiul a fost lichidat 01.37. La locul intervenţiei au rămas 4 echipaje pentru supraveghere. ISU va reveni cu date legate de cauză probabilă a incendiului după stabilirea acesteia.

”Incendiul de la depozitul de textile a fost lichidat azi noapte în jurul orei 1.37 după opt ore de luptat cu flăcările. Intervenţia a fost dificilă deoarece exista o mare cantitate de textile iar fumul se propagase. Cauzele probabile a producerii incendiului vor fi stabilite astazi” au explicat reprezentanţii ISU Iaşi

Echipajele de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au primit ajutor

Autoritățile locale au intervenit în acest caz și au căutat soluții. Polițiștii, pompierii și jandarmii au făcut echipă. Primaria va asigura cazarea persoanelor afectate de incendiul din stradela Vântu. Flăcările s-au propagat și la trei case vecine, unde au fost afectate serios acoperișurile. Primarul Mihai Chirica a menționat faptul că vor fi pregătite spații de cazare pentru persoanele sinistrate, afectate în urma incendiului.

„Pregătim cazarea celor afectați. Între timp, echipele Poliției Locale asigură paza bunurilor. Vom face o inventariere a situației și a bunurilor afectate”, a menționat aseară primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea s-a mobilizat pentru a susține eforturile pompierilor. Echipajele pompierilor au fost ajutate cu cisterne de echipe ale Salubris SA, Servicii Publice SA și Citadin SA, precum și de autovehicule de intervenție ale unor instituții de stat și companii private. În acest caz a fost emisă și o avertizare prin sistemul Ro-Alert privind degajări semnificative de fum, astfel că situația este și în atenția Gărzii de Mediu.

„Vom căuta soluții ca cei afectați să nu rămână în stradă, să-i adăpostim și să le asigurăm paza bunurilor personale. De asemenea, încercăm să-i ajutăm să-și remedieze locuințele afectate de incendiu.

Sincer, îmi pare rău pentru cele întâmplate și mulțumesc forțelor de ordine care au acționat prompt!”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.

Cert este că unele voci spun că incendiul ar pregăti un proiect imobiliar. Mai precis, câțiva vecini din zonă au precizat că de ceva timp se zvonește că în zona fabricii va apărea un bloc. Deocamdată nu se poate spune dacă este sau nu așa, însă cert este că din fabrica Timtex Company SRL nu a mai rămas nimic. Mașinăriile folosite pentru tricotaj au fost distruse, iar materia primă s-a făcut scrum. Urmează ca pompierii din Iași să stabilească de unde a pornit incendiul devastator.

Comentarii
  • Da, pompierii au cerut ajutor pentru ca masinile de stingere stau in garaj, defecte si din lipsa de personal. Nu sunt bani pentru piese de schimb decat pentru ambulantele SMURD. Asta este politica lui Arafat. asa ca sa nu va mirati ca pompierii care sunt aceiasi si pe ambulantele SMURD si la stingere, nu pot intervenii cu mai multe forte la incendii.

  • Ce primar grijuliu si atent avem! Futu-l-ar in gura, ca in cur il futi toti imobiliarii care l-au facut sclavul lor!

  • Schema clasica , sigur avea asigurare , da cum sa scapi de stoc , il arzi, primesti banii de pe asigurare , ai teren si cash si te apuci de bloc . Alo parchetul ?

Adauga un comentariu