Local

Tentativă de omor, pe o stradă din Iași! Doi frați au vrut să-l bage în pământ, dar a avut noroc cu fesul de lână, altfel acum ar fi fost mort. Mama celor doi frați, acuzată că a încercat să mușamalizeze totul (Exclusiv)

Publicat: 12 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tentativă de omor pe o stradă din Iași Doi frați au vrut să-l bage în pământ dar a avut noroc cu fesul de lână altfel acum ar fi fost mort. Mama celor doi frați acuzată că a încercat să mușamalizeze totul Exclusiv
O mamă și cei doi fii ai ei au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași în același dosar

O femeie și cei doi fii ai ei vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați în același dosar penal. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Ileana Bîrsan (42 de ani), Viorel Constantin Bîrsan (21 de ani) și Dumitru Bîrsan (19 ani). În vreme ce femeia este acuzată de influențarea declarațiilor și amenintare, fiii ei sunt acuzați de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice

Caz bizar, pe rolul instanțelor din Iași! O mamă și cei doi fii sunt acuzați în același dosar de omor! Cei trei vor fi nevoiți să dea socoteală în fața judecătorilor. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis ieri în judecată pe Ileana Bîrsan, Viorel Constantin Bîrsan și Dumitru Bîrsan.

În vreme ce femeia este acuzată de influențarea declarațiilor și amenintare, fiii ei sunt acuzați de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vo asculta ce au de zis toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în cauză, victima s-a constituit parte civilă.

Ileana Bîrsan, Viorel Constantin Bîrsan și Dumitru Bîrsan, acuzați de procurorii ieșeni în același dosar

Anchetatorii ieșeni au afirmat că Ileana Bîrsan, Viorel Constantin Bîrsan și Dumitru Bîrsan au intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 2 ani. Potrivit procurorilor, totul a pornit de la un scandal spontan.

„Pe data de 30 martie 2019, pe drumul public din satul Buzdug, comuna Dagâța, județul Iași, în fața unui magazin, după ce inculpatul C.V.B. i-a pulverizat spray lacrimogen în față persoanei vătămate M.V., inculpatul D.B. l-a lovit pe acesta din urmă cu un topor în cap, aceste acțiuni conjugate având potențialul suprimării vieții victimei”, a declarat joi, 12 august 2021, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanca Ileana Bîrsan, trimisă în judecată pentru amenințare și influențarea declarațiilor

Oamenii legii au mai susținut că împrejurarea că nu s-a produs suprimarea vieții victimei este consecința circumstanțelor anterioare și posterioare comiterii agresiunii, independente de voința inculpaților.

„Persoana vătămată a avut un fes de lână pe cap, a ținut capul aplecat, la fața locului s-au aflat și se îndreptau mai multe persoane, care i-au acordat ajutor victimei, chemând un echipaj de Ambulanță. Actele de violență s-au consumat pe un drum public, provocând tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, în perioada aprilie – mai 2021, inculpata I.B. a contactat-o telefonic pe o martoră și i-a adresat amenințări cu acte de violență, de natură a-i provoca o stare de temere, precum și injurii, cu scopul de a o intimida pentru a nu mai da declarații organelor de Poliție în legătură cu faptele reținute în sarcina celor 2 inculpati. Pe data de 20 mai 2021 a amenințat aceeași martoră, în același scop, prin blocarea cu o căruță a drumului de acces către municipiul Roman”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu