Local

Caz șocant, la Iași! Și-a șantajat sora minoră cu poze deocheate luate de pe Facebook. Ieșeanul i-a cerut 1.300 de euro ca să nu facă publice imaginile compromițătoare

Publicat: 16 iul. 2021
O tânără dezbrăcată, pe un pat; un bărbat cu un telefon mobil deschis pe o pagină de Facebook
Un ieșean a fost condamnat după ce a fost acuzat că a șantajat-o pe sora lui minoră cu poze deocheate, luate de pe Facebook

Un individ din Iași, acuzat că și-a șantajat sora minoră, a fost pedepsit de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Gabriel Matei Agafiței la 2 ani și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. În plus, ieșeanul a fost obligat să îi plătească minorei despăgubiri de 5.000 de lei. Anchetatorii spun că individul a pus mâna pe niște poze deocheate de-ale fetei, după care i-a cerut bani pentru a nu le face publice

Caz nemaiîntâlnit în instanțele din Iași! Un individ și-a șantajat sora minoră cu poze deocheate! Ieșeanul i-a cerut fetei suma de 1.300 de euro pentru a nu face publice imaginile compromițătoare. Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru individ. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Gabriel Matei Agafiței la 2 ani și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. În plus, magistrații l-au obligat pe ieșean la plata către victimă a sumei de 5.000 de lei, drept daune morale.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară din cadrul Consiliului Local Iași sau la Direcția Fond Locativ din cadrul Consiliului Local Iași”, au încheiat magistrații ieșeni.

Ieșeanul Gabriel Matei Agafiței, acuzat că și-a șantajat sora minoră

Procesul ieșeanului Gabriel Matei Agafiței a început pe 17 februarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de șantaj (2 acte materiale), acces ilegal la un sistem informatic (2 acte materiale) și violarea secretului corespondenței (2 acte materiale).
Gabriel Matei Agafiței a intrat în vizorul anchetatorilor la finele lunii septembrie a anului trecut.

„Pe 28 și 30 septembrie 2020, inculpatul a accesat ilegal contul de Facebook și, implicit, contul de pe rețeaua de socializare Instagram, ce aparține de compania Facebook, deținute de persoana vătămată, sora sa vitregă minoră. Inculpatul i-a trimis acesteia două mesaje prin care a șantajat-o. Acesta i-a solicitat suma de 1.300 de euro pentru a nu face publică o fotografie cu aceasta în ipostaze compromițătoare, trimisă anterior de persoana vătămată prietenului său, prin intermediul aplicațiilor menționate anterior”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Minora li s-a plâns polițiștilor despre cele întâmplate

La un moment dat, minora a mers în fața oamenilor legii și s-a plâns că o persoană necunoscută o șantajează. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și au demarat cercetările. Aceștia au ajuns, astfel, la Gabriel Matei Agafiței.
Oamenii legii au ajuns la concluzia că fratele vitreg al adolescentei a fost cel care i-a accesat acesteia conturile de Facebook și de Instagram. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, tânărul ieșean a fost pus sub control judiciar. De altfel, Gabriel Matei Agafiței a și fost trimis în judecată sub această măsură, a controlului judiciar.
Adauga un comentariu