Titlurile zilei

S-a crucit toată lumea când a auzit! Un ieșean și-a șantajat sora minoră cu poze deocheate luate de pe Facebook! I-a cerut 1.300 de euro ca să nu facă publice imaginile compromițătoare! (Exclusiv)

Publicat: 23 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a crucit toată lumea când a auzit Un ieșean și-a șantajat sora minoră cu poze deocheate luate de pe Facebook I-a cerut 1.300 de euro ca să nu facă publice imaginile compromițătoare Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe un individ acuzat că și-a șantajat sora minoră cu poze compromițătoare

Un ieșean a fost trimis în fața instanței, după ce a fost acuzat că și-a șantajat sora minoră. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași susțin că Gabriel Matei Agafiței a accesat ilegal contul de Facebook al adolescentei. De asemenea, oamenii legii afirmă că ieșeanul i-a cerut acesteia suma de 1.300 de euro pentru a nu face publice imaginile compromițătoare

S-a crucit toată lumea când a auzit acest lucru! Un individ din Iași este acuzat că și-a șantajat sora cu poze deocheate luate de pe contul de Facebook al tinerei! Acesta i-ar fi cerut suma de 1.300 de euro, pentru a nu face publice imaginile compromițătoare!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Gabriel Matei Agafiței. Acuzațiile aduse de anchetatori în cazul tânărului sunt de șantaj (două acte materiale), acces ilegal la un sistem informatic (două acte materiale) și violarea secretului corespondenței (două acte materiale). Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Gabriel Matei Agafiței, acuzat că și-a șantajat sora vitregă minoră

Ieșeanul Gabriel Matei Agafiței a intrat în vizorul anchetatorilor la finele lunii septembrie a anului trecut.

„La datele de 28 și 30 septembrie 2020, inculpatul a accesat ilegal contul de Facebook și, implicit, contul de pe rețeaua de socializare Instagram, ce aparține de compania Facebook, deținute de persoana vătămată, sora sa vitregă minoră. Inculpatul i-a trimis acesteia două mesaje prin care a șantajat-o. Acesta i-a solicitat suma de 1.300 de euro pentru a nu face publică o fotografie cu aceasta în ipostaze compromițătoare, trimisă anterior de persoana vătămată prietenului său, prin intermediul aplicațiilor menționate anterior”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Plângere făcută după șantajul asupra minorei

La scurt timp, minora a mers în fața oamenilor legii și s-a plâns că o persoană necunoscută o șantajează. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și au demarat cercetările. Nu a trecut mult până să ajungă la Gabriel Matei Agafiței. Anchetatorii au ajuns la concluzia că fratele vitreg al adolescentei a fost cel care i-a accesat acesteia conturile de Facebook și de Instagram.
Individul a fost săltat și dus la audieri. Mai apoi, tânărul ieșean a fost pus sub control judiciar. De altfel, Gabriel Matei Agafiței a și fost trimis în judecată sub această măsură, a controlului judiciar.

„Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma concluziilor trase de anchetatorii ieșeni, toată lumea s-a crucit, pentru că nimeni nu se aștepta ca tânărul să fie cel care o șantaja pe minoră. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii din cadrul Tribunalului Iași cu privire la acest caz, în care individul este acuzat că și-a șantajat sora cu poze deocheate, luate de pe Facebook.

Adauga un comentariu