Local

Caz unic în România! Ieșean, condamnat pentru că a ucis în bătaie un iepuraș! Alți 3 indivizi, pedepsiți în același dosar!

Publicat: 12 sept. 2020

Patru indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni. Unul dintre cei 4, Petrică Florea, a fost condamnat și pentru că a ucis în bătaie un iepuraș. Magistrații le-au aplicat pedepse cu suspendarea executării celor 4 inculpați

Caz unic în România! Un ieșean a fost condamnat de judecători, după ce, printre altele, a fost acuzat că a ucis în bătaie un iepuraș. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Dumitru Cârlig și a lui Alin Gabriel Popa la câte 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru tâlhărie calificată.
În același dosar, Nicolae Cârlig a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru tâlhărie calificată și distrugere. Pe de altă parte, Petrică Florea a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru tâlhărie calificată și uciderea animalelor fără drept.

„Instanța respinge ca nefondată acțiunea civilă exercitată de partea civilă I.P.”, au menționat judecătorii ieșeni.

Dumitru Cârlig, Nicolae Cârlig, Alin Gabriel Popa și Petrică Florea au dat buzna în curtea unei pensionare

Procesul celor 4 a început pe 11 mai 2020. Asta, după ce indivizii au fost săltați de polițiști în urma unui incident ce a avut loc în curtea unei pensionare din satul Mogoșești, județul Iași. Conform procurorilor, în seara zilei de 17 aprilie 2020, în jurul orei 22:00, 4 indivizi au mers la furat de păsări din curtea unei consătence. Dumitru Cârlig (32 de ani), Nicolae Cârlig (27 de ani), Alin Gabriel Popa (19 ani) și Petrică Florea (21 de ani) ar fi pus la cale un plan de a o jefui pe o pensionară, I.P., în vârstă de 65 de ani. Numai că, la un moment dat, femeia i-a surprins pe aceștia.

„Inculpații au pătruns, prin escaladarea gardului în curtea locuinței persoanei vătămate. De acolo, ei au sustras mai multe păsări (2 găini și 8 picheri), un ham pentru cai și o drujbă, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei. Ei au fost surprinși de către femeie, moment în care au aruncat cu pietre și bolovani spre ea, dar fără a o lovi”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Petrică Florea, acuzat că a lovit cu cruzime iepurașul

Anchetatorii au adăugat că unul dintre cei 4 tineri nu s-au oprit doar la a lua animale, ci a dat dovadă și de o cruzime incredibilă.

„În urma incidentului, persoana vătămată a sesizat comiterea infracțiunii de distrugere, constând în aceea că i-au fost înțepate cu o furcă cele 4 cauciucuri ale căruței parcată în curte. De asemenea, s-a stabilit că inculpatul Petrică Florea a luat un iepure ce se afla într-o cușcă din curtea persoanei vătămate și l-a lovit cu piciorul în mod intenționat, până l-a omorât”, au mai menționat procurorii.

La scurt timp de la incident, cei 4 tineri au fost identificați de polițiști, care i-au luat la întrebări. Ulterior, aceștia au fost încătușați. Mai apoi, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a tinerilor. Acuzațiile aduse de anchetatori au fost cele de tâlhărie calificată, distrugere și uciderea animalelor fără drept.

Uciderea animalelor fără drept, pedepsită de autorități

Acuzația de ucidere a animalelor fără drept este rar întâlnită pe rolul instanțelor ieșene. Astfel, o singură persoană a fost trimisă anterior în judecată pentru comiterea unei asemenea fapte.
În alte state, o astfel de cruzime față de animale este pedepsită cu ani grei de pușcărie. În România, pentru infracțiuni de cruzime față de animale, legislația prevede pedepse de la 3 luni, la 1 an de închisoare sau o amendă penală.

Comentarii
  • 1. Ce fel de inchisoare e aia cu suspendare!? Adica e liber, nici macar nu arestata la domiciliu.
    2. De ce omorat/ ucis iepurele? Ce rau i-a facut animalutul? Poate ucid in viitor si un copil acel individ?
    3. De ce nu sunt pusi la despagubit victima jefuita (cca. de 100x sau 1000x valoarea prejudiciata pentru a nu mai repeta fapta, sa-si faca rate pe 30 de ani in loc de apartament ca sa achite victimei pentru traume si paguba directa).

  • Bre, c-au furat 2 găini, un ham de cal și o drujbă am înțeles. Găinile le făceau ciorbă, hamul le trebuia să se-nhame pe ei la carul cu boi, iar drujba o foloseau să-și taie capetele alea, de țărani proști, să vază ce-i înăuntru. Rumeguș, fân, grăunțe sau nisip… Cu iepurele nu se știe ce-au avut, probabil l-au perceput ca pe o amenințare majoră. Însă, nu văd nici o utilizate în furtul celor 8 ”picheri”, vrând să zică, probabil, bibilici, un fel de neamuri ale curcilor. Mda. Ce mai fură unii… ilegal de proști.

Adauga un comentariu