Eveniment-Social

CCS Iași: Peste 40 de evenimente, 8 festivaluri, 10 expoziții de fotografie, pictură, grafică și desen, ce au adunat 230.000 de viziualizări în anul 2020

Publicat: 16 feb. 2021
Casa de Cultură a Studenților Iași

În cadrul primei conferințe de presă de anul acesta, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași, Bogdan Crucianu, a prezentat un raport de activitate al anului 2020, concursul de selecție a studenților în Consiliul de Administrație, noua sesiune de înscrieri la cluburile artistice și evenimentele care se vor desfășura în perioada imediat următoare.

„În anul 2020, Casa de Cultură a Studenților din Iași a prezentat publicului peste 40 evenimente culturale, 8 festivaluri, 10 expoziții de fotografie, pictură, grafică și desen, peste 30 de activități în parteneriat cu ligile studențești, instituții de cultură și structuri de tineret ce au adunat peste 230.000 de vizualizări”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

În anul 2021 v-am pregătit numeroase activități culturale care se vor desfășura în conformitate cu normele impuse de autorități pentru a preveni extinderea pandemiei de Sars-Cov-2. Astfel, vom lucra în baza a trei scenarii: evenimente cu public, care se vor desfășura în sala de spectacole sau în aer liber, fiind respectată distanțarea fizică, evenimente atât online, cât și cu prezență fizică redusă și evenimente organizate online care pot fi urmărite prin intermediul internetului.

„Ziua Brâncuși”

Pe 19 februarie 2021, de la ora 16:00, marcăm „Ziua Brâncuși” printr-un eveniment realizat de tinerii de la clubul de arte vizuale „ConceptArt”, în cadrul căruia veți putea urmări o expoziție de grup ce conține fotografii cu operele de artă ale sculptorului. 

„Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Organizăm evenimentul Constantin Brâncuși – Artistul care a revoluționat sculptura”, în semn de admirație şi de recunoştință față de una dintre personalitățile remarcabile ale artei româneşti şi universale”, a precizat Bogdan Crucianu directorul Casei de Cultură Studenților Iași

Pe 26 februarie 2021, ora 16:00, puteți urmări online expoziția de fotografie de grup intitulată „Lumina în fotografie”, realizată de membrii clubului de arte vizuale „ConceptArt”.

Totodată, Casa de Cultură a Studenților din Iași a dat startul celei de-a doua sesiuni de cursuri gratuite pentru studenți din acest an universitar, care se desfășoară în perioada 15 februarie – 1 martie 2021. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri se pot înscrie studenți, masteranzi, doctoranzi pasionați de artă din Iași sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puțin o dată pe săptămână.

Timp de patru luni, cursanții vor călători prin universuri culturale, ce vor deveni sursă de inspirație în cadrul workshopurilor de creație din domeniile: dans modern și sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică și electrică.

Cursuri dedicate tinerilor

Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artiști cu pregătire și experiență în organizarea evenimentelor și proiectelor culturale. Înscrierile se realizează online, pe www.ccsiasi.ro.

„În luna octombrie 2020 s-au înscris la cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași peste 180 de tineri și ne dorim ca 2021 să aducă o creștere a numărul de tineri care să se implice în activitățile organizate de instituție”, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

 Pe 27 februarie am început procesul de selecție a doi membri reprezentanți ai studenților în Consiliul de Administrație al Casei de Cultură a Studenților Iași. Acest concurs își propune să implice studenții și în activitatea administrativă a instituției, ceea ce implică mai multă responsabilitate din partea acestora. Procesul de selecție s-a încheiat pe data de 15 februarie. Rezultatele ambelor probe au fost deja afisate, iar pe 17 februarie 2021 vor fi afișate și rezultatele finale ale concursului. 

„Îi felicit pe toți candidații pentru interesul arătat față de Casa de Cultură a Studenților și pentru modul impecabil în care s-au prezentat la ambele probe”, a conchis Bogran Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

Adauga un comentariu