Cancan

Ce a răspuns un elev din Bucureşti la întrebarea: ”De ce nu porți mască de protecție?”

Publicat: 17 sept. 2020
Elev cu masca in sala de clasa
Un elev din Bucureşti a uimit pe toată lumea cu răspunsul pe care l-a dat la întrebarea ”De ce nu porți mască de protecție?

Anul şcolar 2020-2021 nu a debutat după cum se aşteptau autorităţile. Un elev din Bucureşti a uimit pe toată lumea cu răspunsul pe care l-a dat la întrebarea ”De ce nu porți mască de protecție?. Regulile impuse de autorităţi nu sunt respectate, cum ar fi normal.

Deşi elevii stau la distanță unui față de celălalt, la porţile instituţiilor de învăţământ, părinţii se bulucesc şi dimineaţă şi la prânz, mulţi, fără să poarte mască.

După 4, 5 sau chiar 6 ore, în care stau închişi în săli, tinerii din clasele mai mari se adună la cafenele şi în parcuri, scriu cei de la StirileProtv.

Ce răspuns a dat un elev din Bucureşti la întrebarea: ”De ce nu porți mască de protecție?”

Înainte de a ajunge la şcoală, elevii de liceu îşi iau doză de energie în fața cafenelelor şi se îmbrăţişează cu colegii cu care vor sta distanţaţi în clase. În şcoală, respectă triajul epidemiologic obligatoriu, masca de protecţie şi sensurile unice de pe holurile unităţilor de învăţământ.

Elev, întrebat despre purtarea măștii: “Eu mi-o mai las jos că nu pot să respir, adică mă sufoc. Dar aşa în pauze oricum ieşim şi dacă ieşi la ţigara nu-ţi pui masca pe faţă şi tot aproape stăm, dar oricum în toate liceele se întâmplă asta″.

Părinților nu le pasă de reguli

Distanţa nu este respectată la poarta şcolii nici de părinţi. Cei din clasele mici, cu măşti pe fețe, sunt traşi cu greu prin mulţime. Aici îi aşteaptă învăţătoarea care, dincolo de gard, le impune să păstreze distanţa. Înţelegători se conformează repede deşi, din curtea unităţilor de învăţământ îşi văd părinţii lipiţi în continuare de gard umăr lângă umăr.

Profesorii şi specialiştii în educaţie vorbesc despre o criză care va forţa schimbarea sistemului de educaţie din România . De la orele online până la modul în care sunt organizate şi dotate clasele.

Pe 17 septembrie au fost 1.679 de cazuri noi de COVID-19, al doilea cel mai mare bilanț transmis de autorități după recordul negativ înregistrat miercuri. Alți 27 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 460 de pacienți.

Prima zi de școală a elevilor români pe vreme de pandemie: „Stăm la gard, ca la pușcărie îi așteptăm!”

Părinţii veniţi pentru a-şi lua copiii de la unităţile de învăţământ au trebuit să repsecte reguli drastice. În Giurgiu aceştia au fost nevoiţi să îşi vadă odraslele de după gard.

Cu măști, dezinfectante și cu păstrarea distanței sociale împotriva COVID-19, așa a arătat prima zi de școală pentru toţi elevii de la noi din ţară. Cel mai greu le-a fost fără dar şi poate bobocilor care au făcut pentru prima dată cunoştinţă cu şcoala. Din nefericire pentru ei situaţia cu care s-au întâlnit nu a fost una tocmai roz.

În Giurgiu, părinții au fost nevoiți să-și privească copiii prin găurile gardului.. O imagine ajunsă virala în mediul online a strâns mii de like-uri, iar internauţii s-au revoltat: „Ca la pușcărie, așa suntem. Ne uităm prin gard.” a transmis unul dintre utilizatori.

Prima zi de şcoala a fost diferită în şcolile din România. O învăţătoare a apelat la un gest extrem. Aceasta scotea copiii cu o sfoară din curtea școlii pentru a-i ajuta să păstreze distanța.

Adauga un comentariu