Prima pagină » Sanatate » Ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Cum să ai grijă de organismul tău

Ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Cum să ai grijă de organismul tău

07 feb. 2024, 12:15,
în Sanatate

Iată ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Sistemul imunitar are rolul de a identifica și de a distruge celulele anormale și apără corpul de bacterii, virusuri și paraziți. În cazul în care o persoană se îmbolnăvește des, chiar și atunci când nu a luat contact cu persoane bolnave, înseamnă că sistemul imunitar este scăzut. Există o serie de analize ce se fac periodic pentru a identifica problemele de imunitate. Iată cum să ai grijă de organismul tău.

Ce analize se fac pentru imunitate scăzută

Sistemul imunitar acționează ca un protector al organismului de viruși, bacterii și celule tumorale. Sistemul imunitar este compus din mai multe organe precum creierul, ficatul, pielea, rinichii, ganglionii limfatici, splina și amigdalele. Tot din sitemul imunitar face parte și sistemul osos alături de sistemul circulator, respirator și intestinal.

În cazul în care o persoană se îmbolnăvește des, iar organismul nu poate face față bacteriilor și virusurilor din mediul înbonjurător, se recomandă efectuarea unor analize imunologice. Aceste investigații medicale ne vor ajuta să identificăm problemele cu care se confruntă organismul și ce vitamine ne lipsesc.

Una dintre cele mai importante investigații pentru imunitate scăzută este hemoleucograma. Această investigație depistează anemia. Aceasta apare dacă numărul de hematii este scăzut, la fel și hemoglobina. O persoană cu probleme ale sistemului imunitar este predispusă la boli severe și la slăbirea și deshidratarea organismului într-un timp foarte scurt.

Cum să îți ajuți organismul dacă ai probleme cu imunitatea

O altă investigație medicală pentru imunitate scăzută este imunograma. Dacă o persoană are probleme grave de imunitate, aceasră analiză va indica o scădere a imunoglobulinelor IgA, IgG, IgM si IgE. IgA reprezinta elementul important în apărarea impotriva virusurilor și al bacteriilor, iar IgE este responsabilă pentru alergiile organismului. Igm este prima imunoglobulină pe care organismul o secretă în situația în care amenințarea vine de la un antigen, iar IgG este secretată după IgM și are rolul de neutralizare a toxinelor bacteriene.

Hemoleucograma și imunograma sunt cele două analize medicale ce se fac pentru a identifica în mod eficient probleme ale sistemului imunitar. Pentru a stimula creșterea sistemului imunitar trebuie să avem un stil de viață sănătos, să avem un program stabil de somn și să facem sport în fiecare zi. La fel de importantă pentru stimularea imunității este și alimentația. Fructele, legumele, nucile, semințele conțin substanțe nutritive și antioxidanți care protejează împotriva agenților patogeni dăunători. Se recomandă și consumul a cât mai puține zaharuri adăugate. Zaharurile și carbohidrații slăbesc sistemul imunitar și pot duce la apariția unor boli grave, printre care diabetul, obezitatea și afecțiunile cronice.

Hidratarea organismului este și ea extrem de importantă. Se recomandă consumul de apă și ceaiuri din plante medicinale pentru a menține sănătatea organismului. Creșterea imunității se poate face și prin administrarea de vitamine precum vitamina C și vitamina B. Eficiente sunt și remediile naturiste care ajută corpul să lupte cu tot felul de bacterii. Tratamentul medicamentos este necesar pentru corectarea anemiilor sau a deficitului de vitamine şi minerale apărut în organism, iar și pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Secretul ciudat al lui Iohannis, dezvăluit de prieteni! Motivul pentru care nu mai iese din casă, ce face în...
observatornews.ro
Subiecte la matematică, simulare Bacalaureat 2025. Care este structura exercițiilor în acest an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Angajații care trebuie să semneze un document vital. Intră în vigoare de la 1 iulie
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
Localităţile de pe E85 unde sunt instalate radare fixe. Primeşti amenzile acasă pentru viteză
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`