Cancan

Ce decizie a luat Andreea Esca şi soţul ei după ce s-au vindecat de coronavirus

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce decizie a luat Andreea Esca şi soţul ei după ce s-au vindecat de coronavirus
Ce decizie a luat Andreea Esca şi soţul ei după ce s-au vindecat de coronavirus

Andreea Esca şi soţul ei au luat o decizie surprinzătoare după ce s-au vindecat de coronavirus. Alexandre Eram a fost infectat cu coronavirus, dar s-a refăcut după un tratament revoluționar cu plasmă.

Vedeta PRO TV, băiatul şi soţul ei au trecut prin momente grele acum câteva săptămâni, după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Deşi la început a preferat să nu vorbească despre asta şi să păstreze tăcerea, Andreea Esca a rescunoscut într-un final că familia ei a contractat virusul. Ştirista a declarat că soţul ei a avut cea mai severă formă de manifestare, fiind necesar un tratatemnt revoluționar cu plasmă.

Ce a declarat Andreea Esca şi soţul ei după ce s-au vindecat de coronavirus

”Problema în cazul soțului meu… S-a întâmplat mult mai grav. Ceea ce i s-a întâmplat lui a fost o mare surpriză. Alex, care este un bărbat de 50 de ani, care nu fumează, care face sport, care a dus o viață ordonată, a făcut cea mai gravă formă.
M-a sunat fiul meu și mi-a spus «Mamă, să știi că pe tata l-au dus la AŢI». Nu înțelegeam, nu puteam să cred. Nu înțelegeam cum a putut ceda așa organismul lui. Plămânii au fost extrem de afectați. Organismul a reacționat violent și foarte repede a ajuns la Terapie Intensivă.”, a recunoscut Esca.

În aceste momente prezentatoare ştirilor PRO TV şi soţul acesteia şi-au revenit din punct de vedere medical. Recuperarea soţului ei este un pic mai dificilă, însă totul pare să se îndrepte către bine. Tocmai pentru a se relaxa împreună, Esca a plecat cu familia la domeniul ei din Porumbacu de Sus, postând recent o fotografie în care, pe fundal, în curtea casei tradiționale, se poate observa și Alexandre, echipat regulamentar cu mască de protecție.

Andreea Esca se destăinuie. Ce impact a avut coronavirusul asupra sa

„Nu m-aş gândit la aşa ceva nici în ruptul capului. N-am fost nici măcar fan al filmelor cu asemenea teme. Nu știu dacă am avut stare să văd vreunul până la capăt. Mi-era și frică și mi se părea și S.F. Nu aş fi exclus apariția unui război, clasic sau cibernetic, a unor revolte populare cauzate de prea marile discrepanțe sociale….

Dar la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aş̦ fi gândit. La început am crezut că nu va ajunge la noi, apoi că, și dacă a ajuns, va trece repede, iar încet, încet, mi-am dat seama că va complicat.

Am început să ne izolăm de colegi, de prieteni, de părinți, de copii. Ce părea o soluție de moment s-a permanentizat pentru luni întregi. Am trecut de la a mă gândi că e doar o experiență la a mă înfricoșa că multe, multe lucruri riscă să se schimbe pentru totdeauna.

A fost fun să dansez la trei petreceri online și să particip la câteva meetinguri pe Zoom, House Party și alte din astea. A fost de înțeles să lucrez cu o foarte mică parte dintre colegi, să intrăm prin culoare separate, să nu avem acces decât în anumite zone, să nu dăm mâna, să purtăm mășţi, să ne dezinfectăm etc… dar când nu se mai termină… e greu.

E foarte greu. Pentru toți, și cu siguranță pentru mine, care fac parte din categoria celor care, când vorbesc, iți pun sigur mâna pe spate, pe braţ̦, cumva. Și care iubesc viața în comunitate”, a povestit Andreea Esca.

S-au creat tabere extrem de violente

Criticată în termeni duri după interviul acordat colegului său de la Pro TV, Cosmin Stan, jurnalista a analizat pe larg cele două tabere în care populația să se fi împărțit în ultima perioadă. Pe de-o parte sunt conspiraționiștii, cei care nu cred în existența virusului și continuă să lanseze acuzații grave la adresa ei, iar la polul opus se află cei care au luat măsuri drastice pentru a se proteja cu orice preț.

„S-au creat tabere adverse extrem de violente și vocale în discuțiile despre pandemie. Erau unii care știau sigur că totul e o „lucrătură” cu nu știu ce scop ascuns și care declarau că s-ar săruta fără frică cu orice trecător, și alțîi care nu au mai ieșit din case nici până  la magazinul din colţ̦, iar pachetele cumpărate pe net erau băgate sub lampa UV, ținute trei zile în altă încă̆pere, și abia apoi desfăcute.

Și să dea naiba să  vorbeșţi cu cineva dintr-una din aceste categorii și să emiți vreo părere diferită sau să-ți pui vreo întrebare, că era jale. Este incredibil ce reacțîi avem pe timp de criză. Și nici ieșirea din ea nu mi se pare uşoară.

Andreea Esca despre coronavirus

Iți vine să iei în braţ̦e pe cineva dar te gândeșţi de două ori, te doare ceva dar parcă nu te-ai repezi la spital, te hotărășţi să  pupi pe careva și simți că nu prea îi face plăcere, poți să̆ mergi în Grecia dar parcă̆ nu te-ai aventura anul ăsta… Ca să̆ nu mai pun la socoteală̆ chiar socoteala… Adică aia despre bani.

Lumea e speriată̆, pentru că̆, într-un fel sau altul, cei mai mulți au pierderi financiare. Cu toate acestea, cred că̆ ne-a și unit această nebunie și ne-a obligat să̆ ne uităm mai mult în imediata apropiere. Oamenii au fost împreună pentru a-i ajuta pe bolnavi și cadrele medicale, au fost împreună ca să̆-și susțină artișţii preferați, ca să̆ facă business-urile locale să supraviețuiască sau pur și simplu ca să stea de vorbă cu cei mai afectați decât ei.

Mi-am amintit cumva de partea bună a oribilei perioade comuniste când era normal să ceri și să primești o cană de zahăr de la vecini. De comunitate… De empatie și ajutor reciproc. De o strângere a rândurilor în fața unui inamic mai puternic decât fiecare în parte. Doar că atunci se numea dictatură și acum Covid-19”, a mai scris Andreea Esca.

Adauga un comentariu