Sanatate si frumusete

Ce inseamna cand iti apar pete inchise la culoare pe piele

Publicat: 11 feb. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce inseamna cand iti apar pete inchise la culoare pe piele
14

Corpul uman este cea mai performanta masinarie din lume! Nu doar ca lucreaza 24/24 ca sa ne mentina vii, dar ne si transmite lucruri legate de eventualele ”defectiuni”. Iata ce ne transmite si nu trebuie sa ignoram:

Ochi umflati
Fie ai ramas in urma cu somnul, fie poate fi un semn care indica eventuale alergii.

Pete pe piele
Daca iti apar pete inchise la culoare, dar fine, poate fi semnul unei rezistente la insulina, ceea ce poate conduce la diabet.

Diaree
Diareea este neplacuta, dar, de cele mai multe ori, un semnal al intolerantei la lactoza. Daca observi ca dupa ce consumi lactate, ai diaree, ar fi mult mai bine sa nu mai mananci astfel de produse.

Pilozitate anormala
Daca sunteti femeie si va creste par pe fata, pe spate sau in urechi, e un semn de dezechilibru hormonal, cauzat de sindromul ovarelor polichistice.

Paloare
O culoare prea pala indica anemia, o carenta de fier in corp.

Piele uscata
Ori traiesti intr-o zona arida, ori poate fi asociata cu aparitia diabetului.

Buze crapate
Daca balsamul de buze nu are efect, corpul poate ca iti transmite ca suferi de o anumita alergie.

Caderea parului
Daca iti cade parul intr-un ritm alarmant sau vezi ca incep sa-ti dispara sprancenele, afla ca aceste simptome ar putea fi semnul unei afectiuni tiroidiene.

Iti cresc sanii
Daca ai trecut de perioada de crestere, oricat de flatanta este o marire naturala a bustului, afla ca-ti creste si riscul de a face cancer de san. Nu lipsi de la controalele anuale!

Picioare umflate
Daca nu stai mult in picioare si nu te pregatesti sa nasti, picioarele umflate sunt un simptom anormal, care poate ascunde o insuficienta cardiaca.

Daca iti miros urat picioarele
Mirosul poate fi normal in anumite circumstante, dar poate fi si semnul unei infectii bacteriene, cunoscuta drept ciuperca piciorului.

Unghii ciudate
Unghiile spun multe despre starea cuiva de sanatate. Daca au linii longitudinale, poate fi un semn al artritei reumatoide. Iar liniile orizontale pot fi semnul insuficientei cardiace.

Lungimea degetului inelar
Daca este mai lung decat aratatorul, poate fi un semn al osteoartitei, afectiunea care iti deterioreaza articulatiile.

Gambe foarte inguste
Studiile arata ca circumferinta gambei este invers proportionala cu pulsul arterial. Asta inseamna ca daca ai o circumferinta mica a gambei, ai un risc mai mare de hipertensiune sau AVC.

Indexul Masei Corporale
Studiile releva ca persoanele cu IMC mare au abilitati cognitive mai scazute, chiar daca sunt sanatosi, in rest. Daca vrei sa ramai lucid cat mai mult timp, ia in considerare o dieta de slabire.

Ridurile aparute prea devreme
Ridurile fac parte din viata, dar daca va apar prea devreme, pot fi semnul unei osteoporoze.

Inaltimea si longevitatea
Oamenii scunzi au o medie de varsta mai mare decat cei inalti.

Durerile mandibulare
Daca va treziti cu dureri de mandibula, poate fi semnul bruxismului – inclestarea sau scrasnirea dintilor pe perioada noptii.

Grupa de sange A

Persoanele cu grupa de sange A au un risc mai mare de a face cancer pancreatic. Luati masuri din timp! Este bine sa fii prevazator si informat. Verifica si fa-ti analizele anual. Nu ignora niciun semn si nicio schimbare in organism. Articolul este bazat pe studii clinice, are caracter informativ si nu inlocuieste consultul medical de specialitate.

Adauga un comentariu