Local

Ce înseamnă când visezi rude moarte? Părintele Calistrat Chifan: „Acelea sunt doar niște simple vise constructive”- VIDEO

Publicat: 11 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă când visezi rude moarte Părintele Calistrat Chifan Acelea sunt doar niște simple vise constructive- VIDEO
Potrivit părintelui Calistrat Chifan, atunci când visezi o persoană decedată, trebuie să acorzi o atenție deosebită situației în care se află.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat în emisiunea BZI LIVE ce înseamnă când visezi rude moarte. Iată ce trebuie să faci când în vis îți apar mama, tata și alte rude decedate.

Visarea unei persoane moarte, mai ales a unei rude sau a unei persoane dragi, constituie un indiciu al împlinirii de sine, spun specialiștii. Ești pe cale să întâlnești succesul și să descoperi că o dorință extrem de puternică a inimii tale s-a îndeplinit. Dacă este vorba desore o persoană iubită ori respectată, înseamnă că succesul este mai aproape decât crezi.

Ce înseamnă când visezi rude moarte? Părintele Calistrat Chifan: „Acele vise nu dăunează, nu fac rău, dar nici nu te lasă să dormi pe o ureche”

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, atunci când visezi o persoană decedată, trebuie să acorzi o atenție deosebită situației în care se află. De exemplu, dacă acea persoană este nemulțumită, trebuie să o scrii în pomelnic, pe care să îl duci la biserică, pentru a fi citit de preot. Apoi, trebuie să îi aprinzi o lumânare, să dai ceva de pomană în numele ei, să îi faci o litie la morți, toate acestea pentru că are nevoie de rugăciune.

Îndrăgitul duhovnic a adăugat că acestea sunt simple vise constructive, care nu dăunează, dar care nu te lasă indiferent.

„Părinte, am visat pe tatăl meu, care este mort, pe mama mea sau pe ruda mea, avea nevoie, era gol, era neîmbrăcat, era agitat, era supărat, era mulțumit, era pe un câmp verde, era în întuneric”, depinde de imaginea fiecăruia în parte. Acelea sunt doar niște simple vise constructive. Ele nu dăunează, nu fac rău, dar nici nu te lasă să dormi pe o ureche. În momentul, spune tradiția populară, când visezi un mort nemulțumit, înseamnă că trebuie să îl pui la pomelnic și să-l pomenești. Te duci și-i aprinzi o lumânare, îi dai o pâine de pomană, îi pui o colivioară, îi faci un parastas, îi faci o litie la morți, pentru că se pare că el are nevoie de rugăciune.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Avea nevoie de o jertfă a morților, de o pomenire, dar n-avea de unde să o ia”

Părintele Calistrat a dezvăluit că cel ce visează rude moarte, trebuie să dea de pomană în numele lor, pentru că în alt mod nu au cum să obțină jertfa. Doar cel necredincios poate rămâne indiferent la astfel de vise, care nu sunt altceva decât o închipuire a vieții veșnice, un avertisment a ceea ce reprezintă sufletul veșnic.

„Argumentul singur care ar fi adevărat este doar acesta. Stând bogatul în flăcările iadului îi spune lui Avraam: „Părinte Avraam, eu am cinci frați pe pământ, te rog trimite pe cineva să le spună ce pătimesc aici.” Evident că avea nevoie de o jertfă a morților, de o pomenire, dar n-avea de unde să o ia. Și spune Avraam: „Fiule, au Scripturile? Au pe Moise și prooroci, să asculte de ei. Dacă de ei n-ascultă și îngerii din morți dacă înviază nu le folosește.” Pentru că în momentul în care tu ești necredincios și eu vin la ușa ta și îți spun: „Am visat pe fratele tău, este în flăcările iadului. Te rog, ajută-l, dă-i ceva de pomană, că are nevoie.” Tu ce spui din casă, dacă ești necredincios? „Vrei să anunț poliția? Iar umblu cu furatul și cu șmecheriile? Dispari de aici!” Deci tu nu dai nicio crezare, pentru că pe tine nu te impresionează. Tu nu ai noțiunea de viață veșnică, de suflet veșnic, noțiunea de parastas, noțiunea de mântuire, noțiunea de jertfă, de suferință, tu ești rupt de realitatea lor. Și atunci, automat, că și ceea ce creezi în jurul tău, aia și transmiți. Și în felul ăsta tu ești obligat să fii necredincios, pentru că ți-ai impus să fii necredincios și nu te impresionează .”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.

Adauga un comentariu