Diverse

Ce înseamnă XOXO? Acronimul care își are originile în perioada medievală

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă XOXO Acronimul care își are originile în perioada medievală
Ce inseamna acronimul xoxo?

Ce înseamnă XOXO? Tot mai mulți tineri din ziua de azi folosesc foarte multe abrevieri și prescurtări pentru a scurtă mesajele sau discuțiile lor. De multe ori vedem la sfârșitul unui mesaj pe rețelele de socializare sau la sfârșitul unui sms un lung șir de literele x și o.

Ce înseamnă XOXO în română?

Dacă în cazul altor termeni cum ar fi: brb, lol, lmao, dm, etc sunt doar abrevieri din engleză, XoXo este mai mult un simbol care ar fi apărut prin perioada medievală. XOXO se traduce prin pupici și îmbrățișări sau mai exact pupic, îmbrățișare, pupic, îmbrățișare.

Ce înseamnă XO, istoric vorbind

Potrivit lui Marcel Danesi, profesor de semiotică și antropologie lingvistică la Universitatea din Toronto, nimeni nu știe exact când și de ce au început să fie folosite simbolurile XOXO, pur și simplu oamenii au început să le folosească în scrisori încă din timpurile medievale.

Se crede că X-ul vine din timpul Evului Mediu, când oamenii obișnuiau să semneze scrisori în acest fel. Litera X a fost folosită în locul unei semnături, deoarece multe persoane nu știau să scrie sau să citească. De asemenea, a fost un simbol creștin, menit să reprezinte crucea. El a fost folosit că înlocuitor al cuvântului Hristos, prin intermediul literii grecești „hi” care arată că un X. Pentru că există o lungă istorie a creștinilor sărutând crucea lui Iisus sau sărutând Biblia, X-ul ar fi putut însemna inițial „sigilarea cu un sărut”.

O altă teorie este că X-ul arată că doi oameni care se sărută și așa a început să însemne „sărut”. O altă teorie este că X-ul arată că doi oameni care se sărută și așa a început să însemne „sărut”. Indiferent de teorii, de la mijlocul anilor 1800, sensul lui X a fost solidificat că „sărut”.

Pe de altă parte, O a provenit de la imigranți evrei. Si acestia, incapabili să citească sau să scrie, au ajuns în America de Nord și au refuzat să semneze documente cu X-ul asociat creștinilor. În schimb, au semnat cu un O. Apoi acesta a căpătat sensul de „îmbrățișare” pur și simplu că opusul lui X, care ajunsese deja să însemne „sărut”. Litera O arată, de asemenea, că două persoane care se îmbrățișează de sus, deci dacă mergem pe teoria aparițiilor, asta merge bine.

Ce înseamnă XOXO în zilele noastre

Dacă în trecut, X și O erau folosite separat, astăzi, XOXO a devenit foarte cunoscut însemnând dragoste, afecțiune sau o bună prietenie. Mai mult, oamenii au început să le folosească la ocazii speciale fie în decor sau chiar pe un tort.

Dacă la început abrevierile sau cuvintele mai scurte din engleză precum seen, brb, lol, etc. erau folosite în scrierea unui mesaj pe telefon pentru a te încadra în limita de 160 caractere, acum ele au ajuns să fie folosite și în vorbirea curentă mai ales a tinerilor.

Adauga un comentariu