Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce nu se mănâncă cu mâna. Ce spune codul bunelor maniere

Ce nu se mănâncă cu mâna. Ce spune codul bunelor maniere

06 sept. 2022, 11:03,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Pentru a reuși să ai un comportament decent la masă este bine să cunoști ce nu se mănâncă cu mâna. De asemenea, este bine știi că regulile de etichetă alimentară sunt diferite în fiecare țară. De exemplu, în Chile, a mânca pui cu mâinile este inacceptabil, iar în Rusia este permis. Iar în Japonia, sushile pot fi mâncate cu mâinile doar de bărbați, în timp ce în țările europene acest fel de mâncare este consumat cu ajutorul bețișoarelor.

Regulile de etichetă dictează cu ce tipuri de tacâmuri poate fi consumat un anumit fel de mâncare. Dar unele feluri de mâncare sunt pur și simplu imposibil de mâncat altfel decât cu mâinile. Pâinea poate fi luată cu mâna doar dacă restaurantul nu oferă clești speciali. Pâinea nu trebuie mușcată, puteți să rupeți mai multe bucăți în farfurie și doar ulterior să le mâncați. Apropo, frunzele de salată pot fi luate și cu mâinile, acestea nu se taie pentru a nu știrbi din structura delicată a verdețurilor.

copil care foloseste tacamuri pentru a manca

Mulți oameni cred că puteți mânca shashlik cu mâinile, dar în realitate nu este așa

Ce nu se mănâncă cu mâna. Reguli pentru a mânca pește, ouă și shashlik

Nici un pește nu poate fi mâncat cu mâinile, cu excepția celui uscat pentru bere. De asemenea, nu este indicat să folosiți un cuțit, chiar dacă trebuie să tăiați o friptură de pește. Pentru a face acest lucru etic este să folosiți doar două furculițe.

Mulți oameni cred că puteți mânca shashlik cu mâinile, dar în realitate nu este așa. Conform regulilor, acesta trebuie mâncat fie direct de pe acul de frigărui, fie scoateți carnea de pe acesta pe o farfurie și mâncați-l cu un cuțit și o furculiță. Desigur, în natură sau la un picnic, astfel de subtilități nu sunt necesare.

persoana care isi pregateste un sandwich cu ajutorul tacamurilor

Pâinea nu trebuie mușcată, puteți să rupeți mai multe bucăți în farfurie și doar ulterior să le mâncați

Sub orice formă, oul se mănâncă doar cu ajutorul tacâmurilor. Dacă acesta este fiert moale, puteți să folosiți o linguriță pentru a mânca oul. Dacă aveți în farfurie ouă prăjite sau omletă, folosiți furculița și cuțitul. Ouăle fierte tari trebuie consumate folosind atât un cuțit, cât și o furculiță, indiferent de cum arată.

Clătitele și fructele pot fi consumate doar folosind tacâmuri

Clătitele se mănâncă cu mâinile doar acasă, în cafenele și restaurante, acestea trebuie consumate cu furculița și cuțitul. Dacă clătitele au fost servite într-un platou comun, atunci trebuie să ridicați clătitele de sus cu o furculiță, să o puneți pe farfurie, să puneți umplutura deasupra și să o înfășurați sub forma unui tub fără ajutorul mâinilor. După care tăiați clătita în bucăți mai mici și mâncați-o. Este incomod, dar corect conform etichetei.

femeie care isi pregateste un sandwich cu mainele

Pâinea poate fi luată cu mâna doar dacă restaurantul nu oferă clești speciali

Fructele nu pot fi mâncate cu mâinile. Pepenii verzi, bananele trebuie tăiate în bucăți mici înainte de a fi mâncate. După care fructele se înțeapă pe o furculiță și se aduc la cavitatea bucală. Căpșunile, zmeura, afinele, strugurii și alte fructe de pădure se consumă cu o linguriță. Excepția face pruna. Acest fruct poate fi rupt cu degetele și extras sâmburele.

Codul bunelor maniere s-a schimbat foarte mult în ultimii ani astfel ce nu se mănâncă cu mâna astăzi în trecut era o normalitate și invers. De exemplu, înainte era strict interzis să mănânci un sandviș cu mâinile, acum poți să o faci. Dar totuși, merită și este foarte important să cunoașteți regulile de bază pentru a nu avea probleme la un eveniment important.

mai multe persoane care stau la masa si mananca cu mainele

Regulile de etichetă dictează cu ce tipuri de tacâmuri poate fi consumat un anumit fel de mâncare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *