Sanatate

Ce pastile să iau să pierd sarcina? Ce spun medicii ginecologi

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Ce pastile să iau să pierd sarcina Ce spun medicii ginecologi
Întreruperea sarcinii prin administrarea de pastile se produce prin blocarea acțiunii progesteronului

Pentru o sarcină nedorită sau în cazul în care din diverse motive femeia alege să nu păstreze sarcina există diverse metode de avort.

Astfel, femeile care nu vor să păstreze o sarcină sunt interesate să știe ce pastile să ia să pierd sarcina.

Pierderea unei sarcini are un impact emoțional, în primul rând, ridicat asupra femeii din perspectiva umană. Asta mai ales dacă aceasta dorește să ascundă acest eveniment de familei, prieteni sau cunoscuți.

Avortul medicamentos: Ce pastile se iau pentru a pierde sarcina

Pentru a limita trauma pe care întreruperea sarcinii o provoacă, există o modalitate mai ușoară pentru femeile care doresc să facă întreurpere de sarcină

Numită pastila de avort, aceasta trebuie administrată în cel mai scurt timp de la contactul sexual, astfel încât eficiența ei să fie sigură.

La prima vedere, această metodă de pierdere a sarcinii deși este mai puțin dureroasă si poate avea puține complicații, administrarea acesteia stârnește numeroase controverse.

Avortul medicamentos se produce prin administrarea treptată de pastille recomandate de ginecolog. Acestea opresc dezvoltarea fătului și duc la desprinderea sarcinii de pe peretele uterului. Alte pastille sunt administrate pentru stimularea contracțiilor și expulzarea sarcinii pe cale naturală.

Întreruperea sarcinii prin administrarea de pastile se produce prin blocarea acțiunii progesteronului. Mucoasa uterului se subțiază si emobrionul nu mai poate implanta și dezvolta. Ulterior, se declanșează contracțiile uterine careduc la eliminarea embrionului pe cale vaginală.

Măsuri ce trebuie luate după avort și efetce secundare

De obicei, această metodă de avort se face acasă, dar se recomandă ca femeia să consulte medicul ginecolog după o săptămână pentru a fi sigură că avortul a fost realizat complet.

Dacă sarcina a fost expulzată în mod corect și complet, menstruația normală ar trebui să apară de obicei la patru sau șase săptămâni după avort.

Pentru a evita apariția unor eventuale infecții, medicii recomandă evitarea contactelor sexuale vaginale timp de două săptămâni după avort și folosirea tampoanelor interne în această perioadă.

În urma unui avort medicamentos, pot apărea efecte secundare și complicații ce pot consta în greață, vărsături, dureri de cap, amețeală, diaree, febr sau, frisoane.

Cât ajută leacurile bătrânești pentru întreruperea sarcinii

Sunt femei care aleg să apeleze la leacuri bătrânești pentru întreruperea sarcinii.

Astfel, sunt femei care aleg să facă băi fierbinți pentru a pierde sarcina. Apelând la această procedură, se produce o vasodilatație la creșterea fluxului de sânge și la apariția contracțiilor uterine. Alte femei combină aceste băi fierbinți cu un consum de produse pe bază de plante sau de suplimente ce ajută la provocarea avortului.

O altă soluție aleasă pentru pierderea sarcinii este consumul de semințe de susan, deoarece acestea excită musculatura uterină cauzând contracții care în cele din urmă conduc la expulzarea ovulului fecundat. Și scorțișoara este considerată utilă pentru pierderea sarcinii deoarece ajută la creșterea uterului care poate induce cu ușurință avortul și ajută la scăderea durerii provocată de întreruperea prematură a sarcinii.

Și frunzele de pătrunjel pot provoca avortul deoarece determină dilatarea colului uterin care în cele din urma conduce la moartea fătului și la eliminarea acestuia din uter.

Comentarii
Adauga un comentariu